İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki gerginliğe dair konuşan Akşener, "Ermenistan'a silah ve mühimmat veren Rusya'nın ateşkes masası kurması kadar yanlış bir şey olamaz. Sorunu çözmek için oluşturulan MİNSK Ermenistan'a her türlü yardımı yapıyor. Bu sebeple Sayın Erdoğan'ı uyarmak istiyorum bu konu parti kongrelerinde yapılan konuşmalarla geçiştirilemez. Bulunduğun makam tespit yapma makamı değil gerekeni yapma makamıdır” dedi.

‘AYM SİSTEMLİ BİR ŞEKİLDE TARTIŞMAYA AÇILDI’

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hedef gösterilmesine de tepki gösteren Akşener, şöyle konuştu: “Bir taraftan çıkıp 'Burası kabile devleti değil' diyeceksiniz, öbür taraftan küçük ortağına 'AYM’yi istemezük' dedirtmek ne dürüstlüğe ne ahlaka ne de devlet insanlığına yakışmaz. Şahsi ikbal derdine düşmüş bir anlayışın ne ülkeye ne de millete bir hayrı olmaz. Anayasayı korumakla vatandaşımızın hak ve hukukunu korumakla görevli AYM sistemli bir şekilde tartışmaya açıldı. Erdoğan 'Meclis bir adım atarsa ben de desteklerim' dedi. Son olarak AYM'nin bir üyesi çıktı kendi kurumunu siyasi malzeme yapmak isteyenlerin önüne altın tepside bu imkanı verip üzerine tüy dikti. AYM'ler medeni dünyada demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Sesleniyorum Türk milletinin temel taşlarıyla oynamaktan bir türlü vazgeçmediniz. Biz iktidar olacağız o ellerin hepsi oralardan çekilecek. AYM'yi tartışacağımıza gelin halktan gizlenen Covid-19 meselesini; bilgisayarı olmadığı için mağdur olan öğrencileri; Türkiye'nin dış politikadaki yalnızlığını; şiddet gören, öldürülen kadınlarımızı; gelin 8 liraya dayanan doları, işsiz gençleri, geçinemeyen vatandaşımızı tartışalım. Ama siz istemezsiniz, işinize gelmez. Milletin derdini tartışmaya yüzünüz yok. Sizin derdiniz AYM ile değil sizin derdiniz bizzat hukukun kendisiyle.”

‘EN BÜYÜK SORUN ADALET’

Türkiye’nin son yıllardaki en büyük sorununun adalet olduğunu dile getiren Akşener, “Çadır yönetim sistemini tartışalım. Çıkın adam gibi gerçek niyetinizi milletimizin yüzüne söyleyin, arkadan dolanmayı, birilerini kullanmayı bırakın. Adalet için atılacak ilk adım adil olmaktır. Devleti yönetenler siyasette, yargıda, ekonomide adil olmalıdır. Adil olursanız devletin hakkını, hukukunu korursunuz. Aksi halde milletin hakkını çiğnetirsiniz. Haliyle işi tamamlayamıyor, yarım bırakıyor. Bu durumda bu firmanın ceza ödemesini beklersiniz dimi. Daha çok beklersiniz. Sayıştay'ın raporunda anlaşılıyor ki bu şirket Hazine'den 45 milyon lira alıyor. Böyle bir garabet olur mu? Eşe dosta yandaşa milyonları dağıt ama eve ekmek göstermiyorum diyen millete gelince askıda ekmek kampanyası” şeklinde konuştu.

ASKIDA EKMEK KAMPANYASI

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “askıda ekmek” kampanyasına dair de, “Bu zaten geleneğimizde var ama orta yerde parti logolu askı yaptırarak değil fırında usturuplu yapılan bir uygulama. Asıl dikkat edilmesi gereken gerçek şu hem ekonomi uçuyor deyip hem de askıda ekmek kampanyası başlatıyorsanız biriniz yalan söylüyor demektir.  Ne var ki yalanlar artık dikiş tutmuyor. Milletimiz o yalanı yaşayarak görüyor” ifadelerini kullandı.

‘MÜJDELERİNİ SIKIŞTIĞI ANA SAKLAR’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “gaz müjdesine” de değinen Akşener, “Biliyorsunuz Erdoğan müjdelerini hep sıkıştığı anlara saklar. Yeni bir doğalgaz müjdesini verdi. Milletimizin yararına olan her keşfi memnuniyetle karşılarız ama artık sıktı be kardeşim. Havalar soğuyor, millet daha fazla doğalgaz yakmaya başlayacak. Doğalgaz bulduk diye caka satıyorsunuz ama bir yandan faturalara zam yapıyorsunuz. Siz ancak gemi üzerinden poz veriyorsunuz. Hayaller doğalgazda zengin olmuş Türkiye gerçekler askıda ekmek kampanyası” diye belirtti.

BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

Akşener, Meclise sunulan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’ne ilişkin de “Bu bütçe bugüne kadar olan ki bütçeler arasında en iddiasız olanı, en milletten kopuk olanı. Görünen o ki yeni yılda da millete sabret diyenler yeni yılda da lüks hayatlarını devam ettirecekler” ifadelerini kullandı.

‘HİTLER YERİNDE TERS DÖNÜYOR’

Eğitimdeki sorunlara değinen Akşener, şöyle devam etti: “Eğitim sisteminden bahsederken 'en çarpığından batı taklitçiliği cumhuriyetimizin en büyük kaybıymış. Hadi oradan be. Hadi oradan. Hitler yerinde ters dönüyordur, ben bunları niye akıl edemedim diye. Kendine gel sayın Erdoğan. Beğenmediğin o cumhuriyet dünyanın alkışladığı alkışladığı bir kalkışma hamlesidir. Elbette eksikleri vardır ama böyle bir tarifi hak edecek değildir. Cumhuriyetin eğitim hamlesini söz söylemek senin gibi 18 yıllık iktidarında bakan üstüne bakan atayıp, defalarca eğitim sistemiyle oynamasına rağmen hâla bir yol bulamayan birinin haddi ve hakkı değildir. Bakan Ziya Selçuk'un açıklamalarına karşın: 1.5 milyon değil 6 milyon öğrenci. Milli Eğitim Bakanı 1.5 milyon diyor ama yaklaşık 6 milyon öğrencimizin uzaktan öğretim için bilgisayar, televizyon veya tableti yok. Ey muhterem eğer bugün elinizle yarattığınız fırsat eşitsizliği o gün olsaydı ben bugün buradan hitap ediyor olamazdım, ey Erdoğan sen de o koltukta oturamazdın. Bu fırsat eşitsizliğini hayata geçiren sensin."(Ankara/MA)