İYİ Parti Meral Akşener, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle kahvaltıda buluştu. İYİ Parti Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nın İzmir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer için, “Babadan oğula suç geçmez. Nurettin Soyer bir vaka” ifadelerini kullandı. Nurettin Soyer Alparslan Türkeş’in idamla yargılandığı bir davada savcıydı.

‘HDP’nin İYİ Parti’yi destekleyeceği’ sorusuna tepki gösteren Akşener, “HDP ile ittifakımız yok. Çok ayıp. Bizi desteklemiyor ki HDP, çok ayıp. HDP’nin AKP ile olan ilişki biçimi ile muhalefet partileri arasındaki ilişkiler arasında dağ gibi fark var. Birbirlerini tanıyorlar. Miroğlu, İzmir’de HDP’nin oyuna talip olduklarını söylüyor” dedi.

Akşener, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

HDP ADAY ÇIKARSA NE OLUR ÇIKARMASA NE OLUR

HDP ile ittifakımız yok. Çok ayıp. Bizi desteklemiyor ki HDP, çok ayıp. Yeni daha Orhan Miroğlu açıklama yaptı. Buldan ve arkadaşı Naci Bostancı’yı ziyaret etmişler. HDP üç ilde aday çıkarmıyor. İzmir’de HDP aday çıkarsa ne olur çıkarmasa ne olur. CHP’nin çok kuvvetli olduğu bir yer. Ben ısrarla bir şey söylüyorum. HDP’nin AKP ile olan ilişki biçimi ile muhalefet partileri arasındaki ilişkiler arasında dağ gibi fark var. Birbirlerini tanıyorlar. Miroğlu, İzmir’de HDP’nin oyuna talip olduklarını söylüyor. Son seçimlerde şahsıma, HDP’nin yöneticileri tarafından ağır ithamlar yapıldı. Biz olmayan şeyleri anlatmaktan yorulduk kardeşim, yorulduk.

İSTANBUL’U DA ANKARA’YI DA KAYBEDECEKLER

İddia ediyorum İstanbul’u da Ankarayı’da kaybedecekler. Bu ittifakı mutfak yıkacak mutfak. Ankara, İzmir, İstanbul’u kaybedecekler. Ertesi gün Erdoğan ne diyecek. Halkımın verdiği mesajı aldım diyecek. Bakanları değiştirecek olacak bitecek. Önce soğan depoları basıldı şimdi de anlıyorum ki marketler suçlu. Doğalgaz elektrik paraları yüzde 10 indi ama halen cepler yanıyor. Milletimizin elinde bir fırsat var. Bunu da değerlendireceklerini düşünüyorum.

ADAYLARIMIZ KAZANAMAZLARSA TEBRİK EDECEKLER

Milletin dertleri üzerinden seçim propagandası yapılan bir döneme girdik biz. Cevat Yurdakul’un yeğenini MHP milletvekili yaptı. Bu kutuplaşmanın milletimize faydası yok. İYİ Parti projeler üzerinden gidecekler. Adaylarımız kazanırlarsa kazanacaklar, kazanamazlarsa tebrik edecekler. Allah’tan ki DYP ile SHP iktidarının kuruluşunda ben yoktum ama ilerleyişinde vardım. İki farklı yapının yan yana gelişinden değerli sonuçlar üretildiğini gördüm. Keskin rakipler, yani ayıbı koridordan oy hedefi olmayan keskin rakip olmuyor. Kürt raporunu hazırlayan SHP’li iktidarla en sert PKK mücadelesi yapıldı.

CHP ÇOK KOLAY YÖNETİLEBİLEN BİR PARTİ DEĞİL

CHP, Sayın Kılıçdaroğlu açısından da bakıldığında çok kolay yönetilebilir bir parti değil. Bizim ilk önceliğimiz kalıcı olmak. Onun için müzakereler uzun sürdü. Yüzde 100 çıkan sonuçlar içimize sindi mi? Tabi ki hayır.. Bu sayın Kılıçdaroğlu için de aynıdır. Her iki partinin seçmeni de zorluklarımızı bilip kendi gözlerinde gördükleri bazı kusurları da affedeceklerdir diyorum. Biz Türkiye’nin bütün seçmeninin yaşayan herkesin oyuna sahibiz. Kendileri her haltı yapıp karşısındakini çerçevelemeye çalışan bir tarz ve tavır var Türkiye’de benim itirazım bunadır.

DEMİRTAŞ’I İÇERİ ATAN BEN DEĞİLİM

24 Haziran’da Selahattin Demirtaşı içeri atan ben değilim. Aday gösteren de ben değilim. Ben bir partinin genel başkanı olarak bir günüm gitti temiz kağıdını alabilmek için. Bunların hiçbirinde ben yokum. Sadece Türkiye açısından zararlı olabileceğini düşündüğümü söylediğim için. Bununla ilgili abukluğa işaret ettim. Ben bir de PKK’lı oldum. Bu arada HDP yöneticilerinin da şahsıma yönelik aldıkları bir tutum oldu. Demekki AKP ve MHP iktidarı Kürtlerin oylarını istemiyormuş. Ama Orhan Miroğlu’na, Naci Bostancı ve Pervin Buldan’ın görüşmelerine bakarsak bu böyle görünmüyor..

HİLELER SANDIK BAŞINDA OLUR

Hileler sandık başında olur. İYİ Parti’nin sandık görevlisi sigara içmeye çıkarsa imzalı tutanağı almazsa hile olur. Bir kısım seçmeni sandığa gitmemesi için bir propaganda yapılıyor. Sandığın başında oyların sayılmasında ıslak imzalı oy alınmasında ve bu toplanan oyların doğru bir şekilde bilgisayara girilmesi süreci konusunda konusunda dikkatli olunması gerekir. Seçmen sandığa giderse siyasi partiler sandığı korursa çok büyük sorun çıkmaz.

MERSİN’DE SAYIN KOCAMAZ İPİ GÖĞÜSLEYECEK

Kanunda yeri yok bu ittifak işinin. Sanırım Belediye başkanlıkları üzerinden bir sayım yapılacak. O nedenle bizim üç büyükşehir bizde. Manisa, Denizli ve Balıkesir. Mersin’i ayrı sayıyorum. Mersin’de Sayın Kocamaz ipi göğüsleyecek gibi görünüyor. Özel önem verdiğimiz bir büyükşehirimiz. İller üzerinde bazı çalışmalar yapıldı. Düzce, Kırıkkale, Isparta, Niğde, Afyon alınabilir gibi görünüyor. Biz partimizi kurduğumuz zaman kimse bizi kandırmadı. Anketler yaptık, en düşüğü 13 ve en yükseği 18 arasında sonuçlar çıktı. Seçmenin oy verebilirim demesiyle oy vermesini bir araya toplamanın yanlış olduğunu gördük. Bu nedenle 24 haziran’da üzüldük. Halbuki 7 ay önce kurulmuşsunuz, para yardımı almıyorsunuz, milletvekiliniz yok. Ben günde 4 yerde miting yaptım, çıktığım platform sallanıyordu. Be de 7.3 almanın bir travmasını yaşadım. Söylemek istediğim şu çitayı çok yükseklere koymuyoruz. 7 ayda bir seçim insanlar çok yoruldu.

MANSUR YAVAŞ MAKEDONYA AİLESİNDEN GELSE NE OLUR GELMESE NE OLUR

Sayın Türkkan mübadele esnasında dedemin babamın babasının ne bıraktığını ortaya çıkardı. İzmit’e gelmişler. Gündoğdu topraklarından 8 dönüm yer verilmiş. Yani Rum topraklarına oturulmuş diye bir şey yok. Ben ne ailemden ne anamdan ne babamdan bunu duymadım. Balkanlardan ve Kafkaslar’dan gelenler için geçerli bu. Makedonya’dan ailesi gelse ne olur gelmese ne olur. Örneğin benim anamın tarafı karamandan gönderilmiş Avşar. Babamın ailesi Diyarbakır’dan gönderilmiş Türkmen. Gitmiş ve gelmiş. Ama devlete de Atatürk’e de kızmamış. 3 kere göç yaşamış balkanlar. Kucağında bir bebek elinde bir çocuk sırtında başka bir çocuk. Birinden birini bırakmak zorunda aile, diğerlerini yaşatmak için.