Hakkındaki ihraç kararının mahkeme tarafından iptaliyle İYİ Parti’ye dönen İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Özdağ açıklamasında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e karşı başkanlık yarışına girmediğini belirtti.

Özdağ, İYİ Parti’ye yönelik daha önce dile getirdiği eleştirilerini tekrarladı.

Özdağ açıklamasına şu ifadelere yer verdi:  "İyi Parti ne yazık ki kuruluş amacından olağanüstü uzaklaştı tasfiye edilen Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçileridir. Yerine getirilen FETÖ ve ne idüğü belirsiz küreselcilerdir. İyi Parti’nin zarar görmemesi için istifamı erteledim. İstifamın birinci nedeni 4 kez uyarmama rağmen bana yalan söylenerek İdris Naim Şahin’in Ordu’dan aday gösterilmesi. İkinci neden ise Akşener’in HDP’nin Kars’ı kazanmasında etkili olması."

AKŞENER'E SUÇLAMA

"Akşener, FETÖ ile mücadelemden rahatsız oldu. Tekrar söylüyorum, bunun tartışması yok. İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisaklıdır. Telefon rehberinizde örgütün üst düzey isimlerin numarası varsa, konuşmalarınız da ortaya çıktıysa, sen FETÖ’cüden öte, örgütle iç içe geçmiş bir kişisin. Ve Akşener, FETÖ ile iltisaklılarla beraber yürüyor. Akşener’in beni bir kere daha ihraç etmeye cesaretinin olmadığını biliyorum ancak ben istifa edecek kadar cesurum, ve kurucusu olduğum partiden istifa ediyorum."

MERAL AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partiden istifası için "Bu an itibariyle yollar ayrılmış olduğu için, prensibimdir benim ayrı bir yol tutan hiçbir siyasiyi peşinen suçlamak, ona hakaret etmek gibi bir tavrım bugüne kadar olmadı. Bizden ayrılmış milletvekilleri dahil olmak üzere. Dolayısıyla milletin huzuruna çıkıp, milletimiz herkesi tartacak. Temel hakem millettir" dedi.

"HAYATTA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Akşener, Eskişehir'de esnaf ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akşener, Özdağ'ın istifasına ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı:"Kendisine başarılar diliyorum, siyasi hayatında başarılar diliyorum. Bu an itibariyle yollar ayrılmış olduğu için, prensibimdir benim ayrı bir yol tutan hiçbir siyasiyi peşinen suçlamak, ona hakaret etmek gibi bir tavrım bugüne kadar olmadı. Bizden ayrılmış milletvekilleri dahil olmak üzere. Dolayısıyla milletin huzuruna çıkıp, milletimiz herkesi tartacak. Temel hakem millettir. Hep birlikte göreceğiz. Başarılar diliyorum. Hayatta başarılar diliyorum."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ" ile ilişkili olduğu iddiasında bulunduğu gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ı partiden ihraç etmişti. Özdağ'ın İYİ Parti üyeliği ve Kurucular Kurulu üyeliğinden çıkarılmak da dahil olmak üzere kesin olarak ihracına müşterek parti disiplin kurulu tarafından oybirliği ile karar verilmişti. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi ise İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etmişti.

İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk, parti kurma çalışması başlattığını ve Ümit Özdağ ile birlikte hareket ettiklerini söylemişti. Koncuk, "Öncelikle kurucular kurulu oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bizimle hareket edebilecek vekiller olduğunu düşünüyoruz"demişti.