Rize'de saldırı girişimine uğrayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı grup konuşmasında saldırganlara destek veren ve kendisi için 'Gelin hanım' ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Twitter hesabından Erdoğan'ın "Gelin hanıma Rize'de gayet güzel bir ders verdiler. Gerekeni yaptılar. Bu daha bir, daha neler olacak neler. Bunlar iyi günler" sözlerini paylaşan Meral Akşener "İşte biz, tam olarak da bu nedenle, İYİleştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyoruz" mesajını attı. 

DW Türkçe'ye konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkanda "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifadeleri aslında bir suç itirafıdır. Sayın Cumhurbaşkanı bugün TBMM kürsüsünden kendi suçunu itiraf etmiştir" dedi.

"İfadelerinde şantaj var, tehdit var, azmettirme var" diyen Türkkan, "Kiminle yaptı? Oradaki gönderdiği çapulcularla, çetecilerle... 'Türkiye'yi tefecilerin elinden kurtaracağım' diyen adamın çetelerin ağzıyla konuşması nasıl mümkün olabiliyor? Siz hem çetecilerin ağzıyla konuşacaksınız, çetecilere azmettireceksiniz; sonra 'biz Türkiye'yi çetelerden temizleyeceğiz...' Hadi ya! Gidin oradan be!" ifadelerini kullandı.

Türkkan, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu memlekette, 81 vilayetin hepsine birden biz gideriz. Bildiği kim varsa hepsini de göndersin. Ben de buradan hodri meydan diyorum. Bu işler tehdit etmekle, şantaj yapmakla olmaz. Bir cumhurbaşkanına bu ifadeler yakışıyor mu? Bir partinin genel başkanını tehdit etmek hangi demokrasi ile yönetilen ülkede mümkün."

"Bugün artık Saray ve şürekâsı ülke için ciddi güvenlik sorunu haline gelmiştir" diyen Türkkan, şu ifadeleri kullandı: "Bu ülke Saray ve şürekâsından bir an önce kurtulmazsa ülke çetelerin elinde, aynı Venezuela gibi bir hale gelir. Bir an önce erken seçim yapılması lazım. Sadece bu bile Türkiye'de erken seçim yapılması için çok önemli bir gerekçedir."