İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Başak Cengiz’in katledilmesine dair konuşan Akşenir, “Bu katil psikolojik tedavi görmüş, ailesi, doktorlar durumunu biliyor, devlet de durumunu biliyor. Herkes her şeyi biliyor ama bu cani 28 yaşındaki bir evladımızın karşısına çıkana kadar kimse parmağını oynatmıyor. Bu cani, Başak'ı savunmasız diye hedef alıyor. Bir psikopatın bile Türkiye'de kadınların durumuyla ilgili vardığı kanaate bakar mısınız, bu kafa kendiliğinden ortaya çıkmadı. Bu kafa, kadını her türlü saldırıya karşı savunmasız bırakan bir zihniyetin ayak izlerini takip ediyor. Bu kafa, 3-5 kendini bilmezin yarım aklına uyup İstanbul Sözleşmesi'ni yırtıp atanlardan cesaret aldı. Kadınları koruyamıyorsunuz. Kadınları yalnız bıraktınız, adalete olan inançlarını da yok ettiniz” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Akşener, kadın kimliği üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini tehdit ettiğini belirterek, “Kadınların yıllardır süren mücadelelerini devlet politikası haline getireceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için anayasada gerekli düzenlemeleri yapacağız. İstanbul Sözleşmesi'ni hızla imzalayıp, uygulanıp uygulanmadığının takipçisi olacağız” dedi.

FEDAİ ÖĞRETMEN

KPSS’den 83 puan aldığı halde atanamayan ve çalıştığı inşatta yaşamını yitiren öğretmen Fedai Altun hakkında konuşan Akşener, “Fedai öğretmenimizden geriye, bir inşaattan 'Alın size 83 puanın mükafatı' diye sitem ederek paylaştığı fotoğraf kaldı. Kendi kızına, oğluna, yeğenine üniversitelerde kadro açanlar, siz Fedai'nin yitip giden hayatından hiç mi sorumlu değilsiniz? 5-10 maaşlı becerikli danışmanlar, devletten aldığı ballı ihalelerle rant kovalayan yandaşlar, siz ahirette yakanızı Fedai'nin elinden kurtaracağınızı mı sanıyorsunuz? Peki Sayın Erdoğan, sen tüm bu adaletsiz düzene çanak tutarak Fedai'nin vebalini nasıl ödeyeceksin? Fedai oğlumuz ve nice atanamayan öğretmen kardeşimiz Sayın Erdoğan'ın gündemi ve öncelikleri arasında değil, kendisi bambaşka konularla meşgul” şeklinde konuştu.

EKONOMİ KİTABI  

Akşener, küfür ettiği için İyi Parti Milletvekili Lütfi Türkkan’a Erdoğan tarafından “ahlaksız” denilmesine de tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı: “Asıl ahlak yoksunu, ülkenin yarısı ülkenin açlık sınırı altında yaşarken, dolar 10.43 olmuşken, utanmadan sıkılmadan yüzü bile kızarmadan, ekonominin kitabını yazdığını söyleyebilendir. Biz ahlakı kadim tarihimizden, şanlı ecdadımızdan, bizden önce bu yola çıkan ve önce millet diyen nice büyüklerimizden öğrendik. Bizim, sen ve yandaşların gibi ülkenin başına bela olmuşlardan, milletin zenginliğine bitler gibi dadanmışlardan alacağımız en küçük bir ahlak dersi olamaz… Sen ve beceriksiz yönetiminin bu ülkenin tarihine yazdığınız başka kitaplar da var. Mesela bileğinin hakkıyla sınav kazananları değil, dayısının kartıyla sınav kazananları işe sokarak liyakatsizliğin kitabını yazdın. 3 liralık işi 33 liraya yaptırarak yandaşı zengin etmenin, milletin malına çökmenin kitabını yazdınız.”