İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir programda konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in partiden istifa etmesine ilişkin Akşener, "Şimdi bu konuda konuşmak kolay değil, arkasını bilmiyorum. Ama esas mesele şu, seçmene cevap vermek zorunda kalacağız hep birlikte. Bu istifa eden arkadaşlarımız da alacakları tutumla seçmene cevap verecekler" yorumunu yaptı.

‘SARAYDAN ÇIKMIYOR’

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayip Erdoğan'a dair de eleştirilerde bulunan Akşener, “Sayın Erdoğan eskiden çıkar kongrelerine giderdi. Başbakanlıktan çıkar evine giderdi. Arabasıyla gezerdi. Şimdi ne oluyor saraydaki bir çalışma odasından saraydaki başka bir odaya, evine gidiyor yürüyerek. Çıkmıyor. Bugün Erdoğan sarayın adamı. Ben Cumhur İttifakı’nı da 2 düğmeli radyoya benzetiyorum. Şimdi iç politika ile ilgili düğmenin sahibi Bahçeli’nin eli dış politika ile ilgili düğmenin sahibi de sayın Perinçek’in eli” dedi.

‘BÖYLE BİR DEVLET YÖNETİMİ OLMAZ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya hesabından adalet aramasını da eleştiren Akşener, “Soylu’nun da Twitter’dan verdiği tepki var bir tarafta. Müslüm Baba gibi batsın bu dünya diyor. Dünyayı yakarsa garipler yakar sayın Soylu. Ama asıl vahim olanı şu, biri Adalet Bakanı diğer İçişleri Bakanı.Telefon açıp konuşamıyorlar, tweet üzerinden konuşuyorlar. Böyle bir devlet yönetimi olmaz. Siz aynı hükümetin bakanlarısınız. Ben Süleyman Soylu’nun babasını da bilirim, annesini de görmüşlüğüm var. Yapılan elbette yanlıştır, bu çirkinliklerin önüne geçmek gerekir. Ancak bu çirkinliklerin önüne geçecek kişilerden biri de Süleyman Soylu’dur. Bu iktidar zamanında kadınlara sövmek moda oldu” ifadelerinde bulundu.

’ERKEN SEÇİM BEKLİYORUM’

Haziran’ın 21’inde erken seçim beklediğini belirten Akşener, “Sadece analiz yapıyorum. Bu kafayla gidildiği için daha da kötüleşeceği için. Diyelim ki Haziran’da seçim olacak Nisan’da bunun kararının alınması gerekir. Ki seçim istemek elbette muhalefetin görevidir. Bir an evvel bu kötülüklerin ortadan kalkması için. Oturulacak tekrar bir sistem kurulacak. O sistem üzerinden tekrar ortaklaşılacak ve o seçime katılınacak. Bugünün şartlarında ittifaksız seçime girmek görünmüyor” şeklinde konuştu.

İTTİFAK TARTIŞMASI

Akşener, kendisine yöneltilen “Üçüncü bir ittifak olabilir mi” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Ben sanmıyorum. İki şey oluyor. Muhalefet partilerini tanzim etmeye çalışan ama muhalefetin kanaat önderleri olarak konumlandırmış insanlar var Türkiye’de. Suret-i haktan görünüp, muhalefet partilerini tanzim etmeye çalışan ve kanaat önderi gibi kendini konumlandırmış insanlar Türkiye’de. Mesela bir arkadaşımız bana gelip ‘sakın ola ki parti bünyesi veya üçüncü bir ittifakla gitmelere inanmayasın. CHP ile kurulmuş bu ittifakın dışında sakın ha’ demişti. Şimdi o ilgili arkadaşın partimizin seçime tek girmesi gerektiğini iddia ettiğini görüyorum. Kerameti kendinden menkul kanaat önderleri var, kendini muhalif gibi tanımlamış."