İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Maraş Katliamı’nı anarak, “İnsan hafızası her şeyi unutur. Ama bazı şeyler unutulmamalıdır. Ülkeyi felaketin eşiğine getiren olaylar asla unutulmamalıdır. Bu olaylara sebep olan süreçler asla unutulmamalıdır. Çünkü biz kavgalardan yana değiliz. Siyasi rant için kavga çıkaranlardan artık tiksindik. Nefret ve düşmanlığı karşı biz her daim saygıyı ve dostluğu savunacağız” dedi.

‘YAPTIRIMLAR VİZYONSUZLUĞUN SONUCU’

 Dış politikada yaşanan gelişmeler üzerinden hükümete yüklenen Akşener, “Dış politika bir ülkenin ön savunma hattıdır, güvenliğidir, ekonomik coğrafyaya hükmetme yeteneğidir. Erdoğan ve cahil danışmanlarının elinde Türkiye egemenlik hakkını kullandığı için cezalandırılıyor. Devlet yönetmek ciddiyet ister. Şartlara göre pozisyon almak başkadır. Diplomasi kurumsal bir disiplinle yönetilmelidir. Eşi, dostu yönetici yapmakla iş yürümez, işi ehline bırakın dedik. Büyükelçilik ilim irfan isteyen kıymetli bir makamdır. Nitekim bugün geldiğimiz noktada ABD'nin S-400 nedeniyle aldığı yaptırım bu vizyonsuzluğun sonucudur. Bizim için milli bir mesele olan İdlib’deki gözlem noktalarımızın, iktidar ve küçük ortakları tarafından, sessizce terkedilmiş olması, işte bu beceriksizliğin sonucudur” dedi.

‘YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE’

İktidarın yanlış politikalarının faturasının halka ödendiğini belirten Akşener, 2021 Merkezi bütçesini eleştirdi. Akşener, “Bütün önerilerimiz tek önceliği sefa sürmek olan iktidarın bir kulağından girdi diğer kulağından çıktı. 2021'de en çok ne yaptınız diye size sorsalar tasarruf yaptık olurdu. Hepimiz tasarruf yapmak zorunda kaldık.  Benim de 2021 yıl bütçesinden en büyük beklentim oydu, tasarruf. Millet tasarruf ediyorsa hükümetin de tasarruf etmesi gerekir. 83 milyon tasarruf ederken, hükümetin yaptıklarından vazgeçeceklerini ümit ettim. Hey hat, olmadı, utanmadılar. 2021 yılı bütçesinin özeti şudur, kendilerine ballı börek, vatandaşa kuru ekmek. Yazıklar olsun hepinize” şeklinde konuştu.

‘BU DÜZEN BÖYLE DEVAM EDEMEZ’

Devleti yönetenlerin hiçbir şeyinden kısmadığını ancak halka ise acı reçeteyi layık gördüğünü vurgulayan Akşener, “Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum; millet tasarruf ediyorsa sen de edeceksin, millet zorluk çekiyorsa sen de çekeceksin, millet kemer sıkıyorsa sen de sıkacaksın. Bu kadar basit. 2021 bütçesinde ciddiyet de yok. Hedeflenen bütçe açığı 245 milyar lira, yani bütçenin yüzde 18'i kadar açık var. Ayıptır. İktidarın hedeflediği bütçe açığı 245 milyar lira ama mesela son 6 aydaki görev zararları 3,4 milyar lirayı bulan kamu bankalarından bütçeye 40 milyar liralık temettü yazılmış” dedi.

‘KURU EKMEĞİ REVA GÖRENLERİN BÜTÇESİ’

İşsizliğin rekor seviyesine çıktığını belirten Akşener, “Kayınpeder sebep, damat sonuçtur. Bütün bu akıl dolu öngörülere rağmen bütçe açığı 254 milyar lira. Güler misin ağlar mısın? Neden bu kadar büyük bütçe açığı oluyor? Esnafa, tarıma, işsiz kalan vatandaşa destek verdiler de aşı çalışmalarına milyarlar harcadılar da ondan mı oluşuyor? Hayır. Bu koca açık bir kuruş tasarruf etmek akıllarına gelmediği için oluşuyor. Sizi değil, eşi, dostu, yandaşı düşünüyor da ondan oluşuyor. 2021 yılı bütçesi milletimizin derdine derman olmayacak, sırtındaki yükü artıracak ve vergi adaletsizliğini artırarak devam ettirecek. Bu bütçe insanımıza kuru ekmeği reva gören bir bütçedir. Bu bütçe yandaş müteahhitleri koruyan, milleti unutan bir bütçedir. Bu bütçe faiz ödeneklerinin yüzde 31 artırıldığı, çiftçiye doğrudan desteğin ise yerinde saydığı bir bütçedir. Bu bütçe çalışan yoksulları görmeyen vicdansız bir bütçedir. Bu bütçe emeklilere sefaleti reva gören vefasız bir bütçedir. Bu bütçe bir israf bütçesidir. Bu bütçe içinde millet olmayan, refah olmayan, umut olmayan bir Saray bütçesidir. Bu bütçe partili cumhurbaşkanlığı sisteminin iflasının bütçesidir” ifadelerinde bulundu.(MA)