AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ın istifasına ilişkin olarak konuşan Çelik, “Evet kendileri istifalarını sundu ve cumhurbaşkanımız istifasını kabul etti. Konu MYK'da değerlendirildi. MYK'mız Sayın Arınç'ın kamuoyunda öne çıkan görüşlerinin, yaklaşımlarının kabul edilmediği, doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir” ifadelerini kullandı.

Çelik, “hukuk ve ekonomi reformu” tartışmalarına ilişkin ise “Reform demek demokrasinin toplumun tüm kılcal damarlarına ulaşması demektir. Dolayısıyla reform süresi demokrasinin derin sürecidir. Toplumun çıkarları değişir, vatandaşımızın taleplerinin devletimize yansımasında yeni ihtiyaçlara gerek duyulur” diye konuştu.

ALMANYA'NIN TÜRK GEMİSİNİ ARAMASI

Alman savaş gemisi Hamburg, Libya’ya giden Türk kargo gemisini aramasının “Korsan” olarak tanımlayan Çelik, “Ülkemizin itirazıyla aramayı sonlandırmışlar. AB kendi üyesi olan bazı ülkelerin gayri meşru girişimlerinin peşinden gitmemelidir” diye konuştu.