Eğitim uzmanları "4-6 yaşındaki çocuklara din eğitimi verilmesi bilimsel değil, çocukların dünyası altüst olur" diye uyarırken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, küçük çocuklara yönelik Kuran kurslarını "Türkiye'nin milli güvenliği açısından Türkiye'nin din eğitimi vermesi son derece stratejiktir" diyerek savundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle buluşması sonrası konuştu. İktidarın karşısında pek çok meydan okumanın olduğunu savunan Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti'ye karşı vatandaşlarımıza karşı dozu artan bir yıkım siyasetine dönüşen zehirli bir dil kullanıldığını görüyoruz. AK Parti buna karşı mücadele verecektir. Geçmişte bunu vesayet adına yapıyorlardı şimdi demokrasi, hukuk, özgürlük diyorlar ama son derece zehirli bir dil kullanmaya devam ediyorlar." 

Ömer Çelik, Diyanet'in okul öncesi eğitime yönelik din kurslarıyla ilgili "28 Şubat'tan daha vahşi şekilde çocukların Kuran kursu eğitimi almasıyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın nasıl hedef alındığını gördük. Ortaçağ zihniyeti bunlardan rahatsız olmakla eşdeğer bir yaklaşımdır. Türkiye'nin milli güvenliği açısından Türkiye'nin din eğitimi vermesi son derece stratejiktir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirliklerini ziyaretinin şubat ayında gerçekleşeceğini söyleyen Çelik, "Diğer Körfez ülkeleri ile ilgili çalışmalar sürüyor, takvim netleştiğinde paylaşırız ama asıl önemli olan Türkiye ile Körfez ülkeleri, Körfez'deki ülkelerin kendi aralarındaki ilişkinin daha kurumsallaşması kazan-kazan ilişkisine dönmesi" dedi.