AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı. Toplantı ardından açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği'nden istifa eden AKP'nin kurucu isimlerinden Bülent Arınç'ın "Bizim adayımızın kim olacağı konusunda sadece Bahçeli'nin söylediği var. Ama AK Parti cenahından ve bizzat Erdoğan'ın kendisinden ‘Ben aday olacağım’ diye bir söz gelmedi" açıklamasına yanıt verdi.

‘ADAYIMIZ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDIR’

Çelik, "Cumhurbaşkanımızın aday olup olmayacağı sorgulama konusu değil. Adayımız tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır. AK Parti'den açıklama yapılmadığı doğru değil. Bütün AK Parti yönetici arkadaşlarımız bunu güçlü bir şekilde açıklıyor. Bu açıdan gölgeli bir alan yok” dedi.

MGK ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Milli Güvenlik Kurulu açıklamalarına dair eleştirilere de Çelik, “MGK kendi perspektifi açısından bu konuyu kendi açısından ele alacaktır. Milli güvenlik sadece terör ve düşman saldırısı ile sınırlı değildir. Güvenlik sadece karşınızdaki silahlı unsurlara nasıl yanıt vereceğinizle sınırlı değildir. Ekonomi ve salgın gibi konular da milli güvenliği ilgilendirir. Bu topyekûn bakılması gereken bir mesele. Kılıçdaroğlu'nun meze lafı çok yakışıksız. Kurumları argo ifadelerle hedef almak çok yakışıksız” diye yanıt verdi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücrete dair de konuşan Çelik, “Burada bakanlığın bir yetki alanı var. Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. Kendi yaklaşımımızı ortaya koyarken onların sahasına girmekten kaçınmak isterim. Hakkaniyetli ve makul bir asgari ücret için bütün enstürmanların değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Belirli görüşler olgunlaşıyor. Vatandaşlarımızın hiçbir kuşkusu olmasın, bize iletilen her mesajı alıyoruz” açıklamalarında bulundu.