Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın instagram hesabından istifasını duyurmasından 25 saat sonra AKP Sözcüsü Ömer Çelik, istifanın MYK'nın konusu olmadığını belirterek, "Göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanı makamının takdirindedir. Cumhurbaşkanımız, uygun gördüğü şekilde takdirini kamuoyuyla paylaşacaktır" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak'ın istifa etmesine yönelik soruya Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uygun gördüğü takdirde açıklama yapacağını söyledi. 

Çelik'in açıklamasından satır başları şöyle: 

BAKAN ALBAYRAK'IN İSTİFASI

"Değerli arkadaşlar MYK gündemini sizlerle paylaştım. Cumhurbaşkanlığı sisteminde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Sayın Cumhurbaşkanı'nın takdirindedir. Bununla ilgili benim bir açıklama yapmam söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanı uygun gördüğü takdirde görüşünü kamuoyuyla paylaşacaktır. Bu MYK'nın konusu olan bir konu da değil. Kabineyle ilgili bir konu. Sayın Cumhurbaşkanımız kendi takdirlerinde olan konuyu kamuoyuyla paylaşacaktır. Devlet krizinden bahsedenler, devletimizin herhangi bir çarkınının işlemediği durum yok. Ortada bir tıkanma, aksama söz konusu değildir. Türkiye'nin yönetilmesinden, Türkiye'nin dışındaki hak ve menfaatlerin korunmasına kadar en güçlü kapasiteyle yola devam edilmektedir. Bu pazar günü Cumhurbaşkanımız Kapalı Maraş bölgesini ziyaret edecekler, Sayın Bahçeli'yi de davet ettiler. Bu konuda alınan mesafelerden bahsettim. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kendi konularına hakimdir. Cümlelerimin içinde var, göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanının takdirindedir. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü takdirde kamuoyuyla paylaşacaktır."

İZMİR DEPREMİ

"İzmir depremiyle ilgili gündemi yakın bir şekilde takip ediyoruz. Türkiye de bu büyük acının yaralarını sarmaya devam ediyor. 115 vatandaşımız hayatını kaybetti, devlet bütün imkanlarıyla birlikte hep beraber yaraları sarmaya devam ediyor. Yapılması gereken İzmirli vatandaşlarımızın yaralarının sarılabilmesi için acil müdahaleler olması gerekiyor. Yıkılacak evler var, bunlarla ilgili de 13 bin lira ev sahiplerine, kiracı durumda olanlara 5 bin lira yardım yapılması şeklinde ilk müdahaleler bu şekilde gerçekleştirilmiş oldu. "

ABD SEÇİMLERİ

"Amerikan seçimlerini çok yakından takip ettik, tartışmaları da takip etmeye devam ediyoruz. Türkiye, seçim sonuçları resmen belli olduğu zaman Amerikan halkına ve Amerikan demokrasisine duyduğu saygı gereği kazananı tebrik edecektir. Biz seçim sonuçlarının resmen belli olmasını bekliyoruz. İtirazlar, tartışmalar oluyor. Önemli olan Amerikan halkının ve demokrasisinin verdiği karardır. Adayların her ikisini de yakından tanıyor Türkiye."

AZERBAYCAN

"Bu hafta içerisinde en büyük sevincimiz, Azerbaycan’ın Şuşa şehrinin işgalden kurtarılmasıdır. Şimdiye kadar 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 220 civarında köy ve bazı tepeler, Ermenistan işgalinden kurtarılmıştır. 28 yıldır işgal altında kalan bu bölgeler, birebir, has, öz Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan, bunları hukuka aykırı bir şekilde işgal etmişti."

ÜLKELERİN BAŞINDA FRANSA GELİYOR

"Azerbaycan ve Türkiye’ye karşı yaptırım uygulamak için özel bir gayret içerisinde olan ülkeler var. Tek dertleri Ermenistan’ın gayri insani ve gayri hukuki işgaline destek vermek ama bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu ülkelerin başında Fransa geliyor."

MACRON

"Fransa’daki kendini yönetememe sorununu kapatmak için İslam ve Türkiye düşmanlığı, en son Azerbaycan, Doğu Akdeniz konularında Türkiye karşıtlığı gibi bir tavrın içerisine giriyorlar. Maalesef Fransa devletinin hukuk, insan hakları anlamındaki kazanımlarının Macron yönetimi tarafından bertaraf edildiğini görüyoruz."