AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında ihraç kararı verildi.  Toplantıda alınan karara göre yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinden 3 kişinin kesin ihracı isteniyor.

AKP'den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun 02.09.2019 tarihinde yapılan toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak Partiden Kesin İhraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir."

Davutoğlu ve ekibinden Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı son dönemde AKP'ye karşı yaptıkları muhalif çıkışlarla gündeme gelmişti.

ERDOĞAN DA İHRAÇ MESAJI VERMİŞTİ

Geçtiğimiz gün Konya'da partisinin düzenlediği toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da ihraç sinyali vermişti. Erdoğan, "Kağıt üzerinde üyemiz gözüküp de gönlünü ve yolunu bizden ayırmış olanlar varsa onları ayıklamaktan çekinmemeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

DAVUTOĞLU PARTİ KURULACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Ahmet Davutoğlu, kurulması gündemde olan yeni partiye ilişkin geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında "Çok geç olmayan bir vakitte bu yeni bir yolun ana hatlarını milletimizle paylaşacağız. Yeni bir yol yeni bir partiye yönelir mi, yönelir" demişti.