Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenler Derneği (MEBYADER) Mardin Şubesi, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Artuklu İlçe Örgütü tarafından iftar programı düzenlendi. Programa tutuklu yakınları ile özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı ve Kürt siyasetçi Ahmet Türk de programa katılırken, programda yeryüzü sofrası da kuruldu.

HDP Artuklu İlçe Eşbaşkanı Remziye Abika’nın yaptığı konuşmanın ardından Barış Annesi Besna Günay konuştu. Yapılan konuşmaların ardından programa katılanların iftarlarını açmasıyla devam etti.

‘KÜRTLERİN OLDUĞU HER YERDE SALDIRI VAR’

Programa katılan Kürt siyasetçi Ahmet Türk, ajansımıza yaptığı açıklamada Ramazan ayının önemine dikkat çekerek, “Böyle mübarek bir ayda Kürtler büyük bir saldırı ile karşı karşıya” dedi. Kürtlerin bulundukları tüm bölgelerde benzer saldırıların söz konusu olduğunu belirten Türk, “Bir tarafta burada bir tecrit politikası devam ediyor. Siyasi tutuklular üzerinde bir işkencenin olduğu artık bir gerçek. Yine hasta tutsaklarla ilgili bütün çağrılara rağmen yanıtsız kalan, adeta insanların cezaevinde yaşamını yitirmesini hedefleyen bir anlayışla karşı karşıyayız” dedi.

FEDERE KÜRDİSTAN’DAKİ PARTİLERE ÇAĞRI

Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştirdiği saldırılara da değinen Türk, “Bu saldırılara karşı Kürtlerin sessiz kalmaması gerekir. Özellikle Güney’deki siyasi partiler, KDP’nin bu devletle (Türkiye) işbirliği yapmasına çok ciddi bir şekilde karşı çıkması lazım. Saldırıları durdurabilecek güç onlardır. Oradaki siyasi partilerdir. Oradaki sivil toplum örgütleridir” dedi.

‘KÜRTLER MÜCADELESİNDEN GERİ DURMAZ’

Demokratik siyaseti güçlendirmedikçe ve Kürtlerin birliğini sağlamadıkça daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalınacağını belirten Türk, Kürt halkı üzerinde yürütülen politikanın Kürt düşmanlığından kaynaklandığını söyledi. Halkın Kürtlere dönük saldırıların Kürt düşmanlığından kaynaklandığını çok iyi gördüğünü belirten Türk, “Halkımız bunu çok iyi görüyor. Buna göre de tavır alması gerekiyor. Demokratik tepkilerini bugün Kürtlere karşı bu düşmanlığı yürütenlere karşı çok ciddi bir çıkış yapması gerekiyor. Sonuç olarak herkese düşen sorumluluk ve görevler var. Bu sorumluluk anlayışı içinde herkesin hareket etmesi gereklidir. İnanıyorum ki; bütün baskılara rağmen Kürt halkı artık demokrasi, özgürlük mücadelesinden asla geri durmaz. Bu konuda tavırları hiçbir zaman değişmez. Yani şiddetle bastırılmak istenen Kürt halkı bu şiddete karşı daha güçlü şekilde kendisini ortaya koyacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.