Yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısını değerlendirerek yüzleşmeden helalleşmenin bir anlamının olmadığını, önemli olanın geçmişle yüzleşmek olduğunu söyledi.

Medyascope'tan Ferit Aslan’a konuşan Türk, “Geçmişte yaşananları Türkiye gündemine toplumun gündemine taşımak lazımdır. Mağdur olanların tüm mağduriyetlerini ortadan kaldıracak bir yüzleşmenin gerçekleşmesi lazımdır. Yoksa helalleşmek kendi başına bir şey değil. Bir dini tabirdir işte, ‘hakkını helal et’ fakat burada bizim beklentimiz, insanların beklentisi, bu acıyı çekenlerin beklentisi yüzleşmedir. Umut ediyorum ki bu dönem gelir bu helalleşmeyi bu şekilde biz görmek istiyoruz. Bir yüzleşme olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE BİR KAOS ÇIKARMAYA YÖNELİK SÜREÇ GELİŞEBİLİR'

Türkiye’deki ekonomi başta olmak üzere şartların erken seçime gidilmesi ihtimalini gündeme getirip getirmediği sorusuna yanıt veren Türk, “Normal şartlarda erken seçim kaçınılmaz bir şey ama bu iktidarın bir erken seçime gideceğini pek sanmıyorum. Bu şartlar altında kaybedeceklerini bile bile erken seçime gideceklerini sanmıyorum. Erken seçimin ötesinde benim başka kaygılarım var. Türkiye’de bir kaos çıkarmaya yönelik süreç de gelişebilir” diye konuştu.