Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bitlis’te Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümet politikalarının eleştirilmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, demokrasiyi savunmanın herkesin görevi olduğunu söyledi. 

KEMAL KURKUT DAVASI 

İktidarın yargı reformuna değinen Davutoğlu, çıkarılan İnfaz Yasası ve müzakerelerle tutukluluğuna son verilen Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesinin kabul edilmez olduğunu belirtti. Davutoğlu, “Bu nasıl bir yargı reformu, bu nasıl bir yeni dönemdir. Öbür taraftan yine aynı günlerde Diyarbakır’da tutuklamalar olurken, 2017 yılında Diyarbakır nevruzunda Kemal Kurkut’u vuran polise mahkemeden beraat kararı vermesi, kamu vicdanını yaralamıştır. Daha bir hafta geçmeden, yaşanan bu olaylar yargı reformu olarak zikredilen bu sürecin gerçek bir süreç olmadığını ortaya koyuyor” dedi. 

DEMİRTAŞ VE KAVALA’NIN TUTUKLUĞU

HDP’li belediyelere kayyım atama uygulamalarının yanlış olduğunu belirten Davutoğlu, bu durumu AKP içerisinde yer alırken de eleştirdiğini, sırf bu nedenle AKP ve MHP içerisinde belli kesimlerin hedefi haline geldiğini ifade etti. Halkın iradesine saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, “Halk iradesinin kayyımlar eliyle ipotek konulmasına kesinlikle karşı çıkacağız.  İnsan onurunu zedeleyen hangi uygulama varsa buna karşı ilk ses çıkaran olacağız. Van’da Servet Turgut kardeşimiz helikopterden atıldığında ilk aileyi arayan bendim. Gündeme de getirdik mutlaka soruşturulsun dedik. Arkasında ne olduğu çıkarılsın dedik. Hiçbir şey insan onurundan daha üstün değildir. İnsanları helikopterden atanlar yargı önüne çıkarılmalıdır. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın esastan tutuklanmalarına da karşıyım. Tutuklu yargılanmaları özgürlük hakkı ihlalidir” diye konuştu. 

‘ADALET TARUMAR EDİLDİ’ 

Adaletin olmamasından dolayı bir takım organize suç unsurlarının insanları tehdit ettiğini belirten Davutoğlu, “Önce adalet diyoruz. Milli bekadan bahsederek beka ülkeye getirilmez. Türkiye’ye de son dönemlerde adalet tarumar edildi. Talimatla insanların tutuklandığı ve serbest bırakıldığı bir hukuk skandalları bütününden bahsediyoruz. Son dönemde de böylesine öyle ağır travmalar yaşandı ki artık ülkede adalet şarttır” ifadelerini kullandı. (Bitlis/MA)