Yeni atanan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, beraberinde AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçi vekili Eleftheria Pertzinidou ve Siyasi İşler Bölüm Başkanı Eva Horelova ile birlikte Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’ni ziyaret etti. AB delegasyonunu HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile birlikte Dış İlişkiler Komisyonu Eşsözcüleri Feleknas Uca ve Hişyar Özsoy karşıladı.

BAŞARI DİLEĞİ

Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Çok memnun oldum sizi burada ağırlamaktan. Hem Türkiye’ye hoş geldiniz hem de partimize. Yeni görevinizde başarılar diliyoruz. Başarılı olacağınıza da inanıyoruz. Başarılı bir diplomat olduğunuzu öğrendik. Tecrübenizi burada en iyi şekilde değerlendireceğinizden hiçbir şüphe duymuyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ DAHA İYİ TANIMAK İSTİYORUM’

Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da şunları söyledi: “AB’yi Türkiye’de temsil etme görevi hem bir ayrıcalık hem de onur duyduğumuz bir görev. Aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Ben uzun yıllardır AB-Türkiye ilişkileri üzerine çalışıyorum ama bu hep AB kanadından yaptığım bir çalışmaydı. Burada bulunmaktan ve meseleyi Türkiye tarafından dinlemekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu çerçevede Türkiye’yi daha iyi tanımak istiyorum. Türkiye’deki çeşitliliği daha iyi tanımak istiyorum. Mümkün olduğunca buradaki durumu, geleceğe dair ihtimaller ve zorluklar nelerdir, bütün bunlarla ilgili bilgi edinmek istiyorum. Bu çerçevede hem sizinle hem de başkalarıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak bizim için son derece önemli.”

Yaklaşık iki saat süren toplantıda, AB-Türkiye ilişkileri, AİHM kararları ve Türkiye'deki siyasal gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.(Ankara/MA)