Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, partisinin 8’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Karaköprü ilçesinde bir mesire alanında gerçekleştirilen kutlama etkinliğine, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü ile Nusrettin Maçin, kentte bulunan emek örgütleri, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

‘HDP DİMDİK AYAKTA’

HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, partisinin Türkiye halklarının umudu olduğunu belirterek, 8 yıldır büyük bir mücadele yürüttüğünü söyledi. AKP MHP iktidarının HDP’yi tasfiye etmek için her yolu denediğini dile getiren Sürücü, “Fakat HDP her zaman olduğu gibi bugünde dimdik ayaktadır. 8’inci yılda zindanlarda tutuklu bulunan arkadaşlarımız adına kuruluş yıl dönümüzü kutluyoruz” dedi. 

DTK Eşbaşkanı Öztürk, Türkiye’de en çok ihtiyaç duyulanın barış olduğunu ve bunun sağlanması durumunda Türkiye halklarının özgür olmayacağının altını çizdi. Öztürk, HDP’nin kuruluş yılından bu yana adım adım büyüdüğünü ve Türkiye’nin umudu olduğunu ifade etti. 

‘İMRALI ADASI’NIN YOLU BELLİ’

Türkiye’de en büyük sorunun Kürt sorunu olduğunu, bu sorunun çözülmemesi durumunda ülkenin nefes alamayacağını belirterek, şunları söyledi: “AKP iktidarının elinde savcısı, hakimi, kolluğundan başka bir şey kalmadı. Bitmiş durumdalar. Bizim yürüttüğümüz mücadele haklı bir mücadeledir. Kürt halkı yüz yıldır mücadele ediyor. Ve mücadele etmeye devam edecek. Türkiye halkları artık bu gerçeği görmek zorunda. Barışın yolu Sayın Öcalan’dır. AKP iktidarı bir ABD bir Rusya’nın ayağına gidiyor. Kürt düşmanlığı için bu kadar uzağa gitmeyin. Barışın yolu bellidir. İmralı Adası’nın yolu bellidir. Sayın Öcalan, 93 yılından bu yana Kürt sorununun müzakereyle çözüleceğini söylüyor. Bunun başkada biz çözümü yok. Kürt sorununu güvenlikçi politikalarla bitirmek isteyenler kendileri bitti.”

Etkinlik, güvercinlerin uçurulmasıyla son buldu.