HABER MERKEZİ- 24 bin nüfusa sahip olan ilçede sağlık hizmetleri sağlık ocağında veriliyor. Van merkeze 75 km. uzak olan Saray ilçesinde eğer hasta iseniz işiniz zor çünkü koca ilçede hastane yok ve sağlık hizmetleri sağlık ocağı üzerinden yürütülüyor. Saray ilçesine en yakın hastane Özalp ilçesinde bulunuyor. Özalp’ta bulunan hastane yeteri kadar sağlık hizmeti veremiyor.

Acil ve durumu ağır olan bir hasta Özalp ve sarayda sağlık hizmeti elverişli olmadığı için 75 kilometre uzaklıkta bulunana Van merkeze gelmek zorunda. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ulaşıma kapanan mahalle yolları ile birlikte ilçede sağlık sorunları iki katına çıkmış durumda.

‘Hastalara bakacak ne doktor nede hastane bulabiliyoruz’

Van Manşet Haber Sitesine konuşan ilçe sakinlerinden Davut Acar, “İlçemizde hastanenin olmaması insanlara ne kadar önem verdiği anlaşılıyor. Sağlık her şeyin başında geliyor. Biz köylü milleti olarak büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Bazen acil hastalarımız oluyor bu hastalara bakacak ne doktor nede hastane bulabiliyoruz. Saray 24 bin nüfusa hitap eden bir ilçe, bu sıkıntılarımızın gerekli mercilerin kulak ardı etmemesi lazım. Saray ilçesi Uluslararası ticaret yolu üstünde bulunmaktadır bir hastanenin olmaması büyük bir ayıp” diyerek tepki gösterdi.

‘Kışın hastaneye ulaşmak çok zor’

‘Kış aylarında hastaneye ulaşmak çok zor olduğunu söyleyen Acar, “Köyden ilçe merkezine çok zor şartlar altında gidiyoruz. Orada da bir hastane olmadığı için mecburen Van’a gitmek zorunda kalıyoruz. Van’da da baya mağdur oluyoruz. Özalp’ta hastane var ama yeteri kadar sağlık hizmeti vermiyor. Şimdi yollarımız kapalı acil hastamız olsa ya ölecek ya da 75 kilometre uzaklıkta bulunan Van’a götürmek zorunda kaldıklarını” diye konuştu.

Fazıl Elçi / Van Manşet