Van’ın Saray ilçesinin HDP’li belediye başkanı Caziye Duman gözaltına alındı. HDP’li Duman, 31 Mart seçimlerinde yüzde 61 oy alarak Saray Belediye Başkanı seçilmişti.

Duman’la birlikte, aralarında 31 Mart Yerel Seçimleri’nde HDP Gürpınar Belediye Başkan Adayı Rojbin Akdağ ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi HDP Van Milletvekili Adayı Mukaddes Karakoç’un da bulunduğu 15 kişi daha gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü gözaltıların gerekçesini “terör örgütünün kadın alan yapılanması içinde faaliyet yürütmek” olarak açıkladı.

KHK’Lİ BAŞKANA DA GÖZALTI

Abubekir Erkmen

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar Beldesi’nde 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’den aday olan ve belediye eşbaşkanı seçildiği halde KHK’li olduğu için mazbatası verilmeyen Abubekir Erkmen gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Erkmen sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alınırken, gerekçesi öğrenilemedi. Abubekir Erkmen de yüzde 55 oy alarak seçimi kazanmıştı.

31 Mart seçiminde başkan seçilen 6 HDP’li başkana (Bağlar, Edremit, Tuşba, Çaldıran, Dağpınar beldesi, Tekman) KHK ile ihraç edildikleri gerekçesiyle mazbataları verilmemişti. (HABER MERKEZİ)