Van’da önceki gün merkez üssü Saray ilçesine bağlı Örenburç (Setmanis) Mahallesi'nde meydana gelen 5.4 büyüklüğünde deprem sonrası birçok ev ve ahır kullanılamaz hale geldi. AFAD tarafından mahallelere getirilen çadırların yetersiz olması nedeniyle birçok aile iki geceyi dışarıda geçirdi. Çadır alamayan yurttaşlar bir bölümü ise kendi imkanlarıyla kurdukları brandadan kurdukları çadırlarda kalıyor. Evleri zarar gören ve dışarıda kalmak zorunda kalan aileler günlük gıda ihtiyaçlarını karşılamada da zorluk yaşıyor. 

ÇADIRLAR YETERSİZ

Saray ilçesine bağlı Baltepe (Tûm) mahallesinde yaşayan ve evi kullanılamaz hale gelen Ömer Şahin adlı yurttaş, depremin üzerinde günler geçmesine rağmen kimsenin sorunlarını çözüme kavuşturacak bir şey yapmadığını söyledi. Yaşadığı evinin artık kullanılamaz halde olduğunu ifade eden Şahin, gönderilen çadırların ise ihtiyaçlarını karşılamadığını belirtti. 

'İKİ GÜNDÜR AÇIZ'

Yurttaşlardan Hediya Şahin de deprem sonrası geceyi dışarıda geçirdiklerini belirterek, soğuktan dolayı çocuklarını da Van’da kalan akrabalarının yanına gönderdiklerini ifade etti. Acınılacak bir durumda olduklarını anlatan Şahin, “Yetkililer bir adet çadır göndererek sorunlarımızın çözüldüğünü düşünüyorlar ama mesele sadece çadır değil. Biz dün akşamdan beri açız, bize bir ekmek ve su dahi getirmediler. Belediyelerimize kayyım atamamış olsaydı en azından onlar bize bir ekmek su gönderirlerdi” dedi. 

5 KİŞİ BİR BRANDADA KALIYOR

Geceyi 3 çocuğu ve astım hastası olan eşinin annesiyle brandada geçiren Necibe Tunalı ise, kimsenin kendilerine yardım etmediğini, bir ekmeğe dahi muhtaç bırakıldıklarını söyledi. Tunalı, AFAD tarafından kendilerine bir çadır verildiğini onun da kurulumunun yapılmadığını söyledi. Tunalı, şunları söyledi: “Kaynanam KOAH hastası ve makineye bağlı olarak yaşıyor. Ancak dün gece eve giremediğimiz için makineyi bağlayamadık ve gece boyunca sürekli rahatsız oldu. Gece boyunca dar bir barakada 5 kişi kaldık. Bize yardım edilmesini istiyoruz.”