Van'ın Saray Belediyesi Eşbaşkan adayları Caziye Duman ve Şahabettin Bilmez, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 65 oyla kazandıkları belediyeyi bu kez çok daha yüksek bir oy oranı ile kazanacaklarını söyledi. Üç aydır gidilmedik ev ve mahalle bırakmayan eşbaşkan adaylarının tek amacı, Van'ın en yüksek oy rekorunu elde etmek. 

'HALK TEKRAR BELEDİYESİNE KAVUŞACAK'

Saray Belediyesi Eşbaşkan adayları Caziye Duman ve Şahabettin Bilmez, halka sandıklara gitme ve oylarına sahip çıkma çağrısı yaptı. Kayyum atanan Saray Belediyesi'nin kapılarını yeniden halka açacaklarını belirten Eşbaşkan adayı Caziye Duman, ''Belediyeler halkın hizmet kurumlarıdır. Her zaman yöneticiler halkla olmalı halk insanı olmalıdırlar. 'Ya Me Ye' sloganıyla çıktığımız bu yolda 31 Mart'tan sonra halk tekrar belediyesine kavuşacaktır'' dedi. 

'İLÇEYİ KADINLAR ŞEKİLLENDİRECEK'

Saray'ı kadınlarla şekillendireceklerini vurgulayan  Duman, ''Türkiye'deki siyasi atmosferin değişmesiyle kadın kurumlarımız kapatıldı. Feodal bir sistemde kadın emeği hiçleştirildiği için Saray'da kadınları hayatın her alanında etkin hale getireceğiz. Kadınlara yönelik kooperatifler kurup, üretime  dönük çalışmalarımız olacak. İlçede belediyemiz döneminde kurulan ancak kayyum eliyle kapatılan seraları kadının eli ve emeğiyle yeniden hizmete sunacağız'' diye konuştu. 

'ZAFER BİZİM OLACAK'

Baskı ve yıldırma politikalarına karşı halkın kendilerine büyük bir teveccüh gösterdiğini söyleyen Eşbaşkan adayı Şahabettin Bilmez ise "Halk bize yapılan haksızlıkların farkındadır. 31 Mart'ta zafer bizim olacak. Yerine kayyum atanan arkadaşlarımız hizmet yaptıkları süre içerisinde herkese adil davranıp, eşit hizmet yaptılar. İlçemiz Türkiye ve İran sınırında bulunuyor ama maalesef halkımız bundan bir fayda görmüyor. Bölgede tarım ve hayvancılık bölgesi ancak insanlar artık bunu bile yapamıyor. Sarayın mahallelerinde  şimdiye kadar çok sayıda kişi sınır ticareti nedeniyle  askerlerin açtığı ateşle yaşamlarını yitirdiler. Sınır ticareti tamamen bittiği için insanlar artık batı illerine giderek inşaatlarda çalışıyor. Birçok gencimiz yine inşaatlarda düşerek yaşamlarını  yitirdiler. Bu durum bu halkın kaderi olmamalıdır. Bizler 31 Mart'tan sonra halkımızla birlikte iş olanaklarının yaratılması için çalışacağız" dedi.

Bilmez, Saray'da amaçlarının Van'ın en yüksek oy rekorunu kırmak olduğunu ve bunu mutlaka başaracaklarını da sözlerine ekledi.