HABER MERKEZİ- İstanbul Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji ve Hematoloji Servisi’nde lösemi tedavisi gören 8 yaşındaki Asmin Sterk Avras babasının refakatinden, hastane yönetimi tarafından çıkarılan yönetmelikler bahane edilerek mahrum bırakılıyor.

Baba Eşref Avras, refakatçi olarak kalmasına izin verilmemesi sebebiyle kızının sürekli yüksek tutulması gereken moralinin bozulduğunu belirtti. Eşinin 3 aylık olan küçük kızlarıyla ilgilenmek zorunda olması sebebiyle hastanede duramadığını belirten baba, soruna çözüm bulunmasını istiyor.

Baba Eşref Avras; ‘İlk etapta benim kalabileceğimi ve kızımın ihtiyaçlarıyla ilgilenebileceğimi söylediler. Ancak daha sonra kalamazsınız dediler. Bu konuda ilgililerle defalarca görüşme yapılmasına rağmen hastane yönetimi geri adım atmadı. Hukuki destek almak için avukat arkadaşlarla görüştük ancak bu soruna bir çözüm bulunabilmiş değil. Kızımın moralini bozan ve tedavisinde olumsuz gelişmelere sebep olabilecek bu cinsiyetçi yaklaşımı kınıyorum. Yetkililer bu konu ile ilgili derhal bir düzenleme yapıp sağlıktaki bu garabete son vermelidir’ dedi.

Daha önce HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, hastanelerdeki pediatri servislerinde, 'hasta mahremiyeti' gerekçesiyle yapılan bir düzenlemeyi sadece kadınların refakatçi olabilmesini şart koştuğu için bu uygulamayı Meclis'e taşımıştı. Ancak birçok hastanenin değişik servislerinde buna benzer vakaların görülmesinden sonra bu uygulamanın sadece Pediatri servisleriyle sınırlı olmadığı ortaya çıkmıştı.

artıgerçek