Sağlık ve sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi üyesi Murat Esen, çalıştığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs (kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. SES Diyarbakır Şubesi, Esen'in yaşamını yitirdiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

SES yaptığı açıklamada, "Bugün Gazi Yaşargil EAH’nde memur olan sağlık emekçisi Murat Esen arkadaşımızı kovid-19 nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve bütün sağlık emekçilerine başsağlığı diliyoruz. Sürecin bedelini maalesef hala sağlık emekçileri ödemektedir" denildi.

Öte yandan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) İstanbul'da özel bir hastanede üroloji uzmanı olarak görev yapan doktor Mesut Cem İlkin'in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

TTB'den İlkin'in vefatına ilişkin yapılan açıklamada, "İstanbul Özel Halkalı Kent Hastanesi'nde çalışan Üroloji Uzmanı Dr. Mesut Cem İLKİNI’i COVID-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı dileriz" denildi. 

Öte yandan açıklamada, "Tükendik" denilerek koronavirüsün meslek hastalığı olarak kabul edilmesi çağrısı yenilendi.