“Demans” teşhisi konulan ve “cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından olumsuz yanıt verilen eski HDP eş genel başkan yardımcısı Aysel Tuğluk için üçüncü inceleme yapılacak.

Cezaevinde durumu giderek ağırlaşan Aysel Tuğluk, avukatlarının talebi üzerine 13 Haziran Pazartesi günü üçüncü kez Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Tuğluk’un ağabeyi Alaattin Tuğluk, kardeşinin bu kez Adalet Bakanlığı’nın talebiyle hastaneye götürüldüğünü söyledi.

BAKANLIK TALEP ETTİ

Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyon ne demek, bu hastalıklardan nasıl korunabilirsiniz? Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyon ne demek, bu hastalıklardan nasıl korunabilirsiniz?

Alaattin Tuğluk, “Son muayene sonrasında henüz karar çıkmadı. Bu defa Adalet Bakanlığı’nın talebiyle hastaneye götürüldü. Daha önce mahkeme kararlarıyla gidiyordu, bu sefer Bakanlık daha özel bir tavır sergiledi, ATK’den tekrar görüş istiyor” dedi.

Adli Tıp İhtisas Kurulu, Kocaeli Kandıra cezaevinde tutuklu bulunan ve daha önce “demans” teşhisi konulan Tuğluk’la ilgili hazırladığı 4 Şubat tarihli raporda “cezaevi sorumluluğunun tam olduğu” görüşüne varmıştı.

25 sayfalık raporda Tuğluk için sadece “hafif bilişsel bozukluk” tespitinde bulunulmuştu.