rüyada Hazreti Adem görmek

İlk insan ve ilk peygamber Hazret-i Adem'i kendi suretinde görmek, ilme ve fazilete delalet eder.

Rüyada Hazret-i Adem'e arkadaş olduğunu görmek, yüksek makamlara işarettir. Bu rüyayı gören zat eğer alimse, bütün insanlar onun ilminden faydalanır.

Yine Hazret-i Adem'i görmek, hacca gitmeye, dost ve ahbaplarıyla bir araya gelmeye, bazen da neslinin çoğalmasına delalet eder.

Nablûsî demiştir ki: - Rüyada Adem (a.s.)'i kestiğini görmek, sultana hıyanet, ana babaya ve öğretmene asi olmakla tabir olunur.

Bazı tabirciler de şöyle demişlerdir: Rüyada Hazret-i Adem'i gören düşmanlarının sözüne aldanarak mağdur olur. Bir müddet sonra tekrar rahata kavuşur. Rüyada Hazret-i Adem'in rengini kaçık olarak görmek, bir yerden bir yere hicret ile tabir olunur. Kendisinin Adem olduğunu veya Adem'e arkadaşlık ettiğini görmek, eğer ehilse melik olur.. Bazı kere de Hazret-i Adem'i görmek, rüya tabircisi olmaya delalet eder. Yine Hazret-i Adem'i görmek, kalın elbiseye ve ağlamaya, uzak bir yere yolculuğa delalet eder. Çünkü Adem Nebi, Cennetten çıkarılıp dünyaya gönderilmişti ve o zaman çok ağlamıştı.. Hazret-i Adem'i çok iyi bir halde görmek, büyük hayra ve çok nimete işarettir.. Yine Hazret-i Adem'i görmek, günaha, günahtan sonra tövbeye delalet eder. Çünkü ilk hata işleyen Adem'di ve ilk tövbe eden de yine Adem'dir..

rüyada Hazreti Adem görmek