Rüyada hayır işlerinde acele ettiğini görmek yaptığı işlerde başarı ve iyiliğe yorulmaktadır.

Şer işlerinde acele etmek hüsrana yahut tövbe ettiği günaha yeniden dönmeye işarettir. Acele ile iş yaptığını görmek de, pişmanlığa ve tembelliğe delâlettir.

Rüyada acele ettiğini görmek iyi değildir. Çünkü şeytanın işi aceleciliktir. Acele ettiğini gören hataya düşer. Dine ait bir hususta acele ettiğini görmek iyidir. Eğer acele ettiği şey dünyaya ait ise iyi değildir.

Yalnız evlenme hususunda acele etmek hayır ile yorumlanır. Rüyada hızlı yürümek zindeliğe yorulur. Çok acele yemek yediğinizi görmek; dikkatsizlik ve sorumsuzluğunuz yüzünden gözden düşeceğinize yorulur.

Ibni i Şirin e göre (r.a): Acele etmek rüyada pişmanlığa işarettir. Kirmani demiştir ki: Rüyasında acele etmeyip itidal üzere hareket eylediğini gören, selâmetle maksadına kavuşur.

Cabir ül Magribi ye göre; acele, düşünme ile düşünme de acele ile kıyaslanır. Düşünüp acele etmediğini görmek her iste acelenin zıttı ile yorumlanır.

Rüyada bir işin ivedilikle yapılmasını istemek, yapmak zorunda olduğunuz bir isi tamamlayarak yapamayacağınıza; vaktinde yapmanız gereken bir isi de yetiştiremeyeceğinize işarettir.

Rüyada Acele etmek bir işin daima başarı ile bitmesine engeldir. Eğer bir şeyin başarı ile yapılması ve tamamlanması istenirse, o iş için büyük bir sabra ihtiyaç vardır.

Rüyada bir yere bir randevuya yetişmek için acele ettiğinizi görmek, hakikatte birçok engellerle karşılaşıp varmak istediğiniz hedefe gidemeyeceğinizi gösterir. İbn-i Sîrîn hazretleri de: Acele, nedamete işarettir, buyurmuştur.

Bir kadının rüyada hızlı bir şekilde iplik eğirdiğini görmesi, kaybolmuş bir kimsenin geleceğine delâlet eder. Acele etmenize rağmen trene geç kaldığınızı görmek; bir fırsatı kaçıracağınıza veya imkânsız bir şeyi arzu ettiğinize tabir olunur.

Acele işler şeytandandır. Rüyada acelecilik ettiğini görmek iyiye işaret değ ildir. Acele ile iş yaptığını görmek de, pişmanlığa delâlettir.

Herhangi bir işte acelecilik, pismanliga isaret eder.

Bazıları demişlerdir ki:
- Dine ait bir şeyde acele ettiğini görmek iyidir. Dünyaya ait
bir işte acele etmek ise bunun zıddıdır. Meselâ ere müstahak olan bir kızı evlendirmek, bu hususta acele etmek evlâdır.

Kirmani demiştir ki:
- Rüyasında acele etmeyip itidal üzere hareket eylediğini gören, selâmetle maksadına nail olur..

İbn-i Sîrîn hazretleri de: Acele, rüyada nedamete işarettir, buyurmuştur..

Bazılarına göre; rüyada bir şey için acele ettiğini görmek pişmanlığa delalet eder. Rüyada bir yolda hızlı yürüdüğünü görmek düşündüğü bir işinin geç olacağına, süratli gittiği yerde bir vapur veya treni kaçırdığını görmek, eline geçecek bir fırsatı kaçıracağına işarettir.

Dünyalık konularda acele ettiğini görerek bundan sıkıntı duymak, işleri temkinli olarak yapmaya delalet eder. Dine ait bir iste düşünerek hareket ettiğini görmek hayır değildir. Bu ancak dünyaya ait islerde hayırlıdır.