Siyaset

Özcan: Hiçbir varlığı bizimle paylaşmayan Saray, günahları paylaşmakta oldukça bonkör

Abone Ol

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “84 milyon sorumlu” açıklaması için, “Sorumlu bizmişiz; hepimizmişiz. Ne kadar da paylaşımcı geliyor kulağa. Hiçbir varlığı bizimle paylaşmayan, adaleti, hukuku, refahı ve kalkınmayı bize çok gören saray ve yandaşları, günahları bizimle paylaşmakta oldukça bonkör davranıyorlar” dedi.

Özcan, parti genel merkezinde yaptığı video açıklama ile gündemi değerlendirdi. Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın patates- soğan talimatına tepki gösterdi. Özcan, çiftçiden satın alınacak patates, soğan hesabında Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalanladığını, ikisinin de çok farklı rakamlar açıkladığını belirterek, "Biz buna ‘yönetememe’ diyoruz, ‘Tek Adam Rejimi’ diyoruz. Savrukluk, umarsızlık, plansız-programsızlık, kara düzen yönetimi diyoruz" diye konuştu.

Özcan, şunları söyledi:

"BUNA YÖNETEMEME DİYORUZ

Cumhurbaşkanı soğan, patates tonajı açıklıyor, Tarım Bakanı onu yalanlıyor. Hem de rakamların biri anyaya, diğeri Konya’ya gidiyor adeta. Cumhurbaşkanı ‘Çiftçinin elinde 1 milyon 200 bin ton patates var’ diyor. Bakanı aynı gün 300 bin ton diye açıklama yapıyor.  Erdoğan ‘250 bin ton soğan’ diyor, Bakanı ‘40 bin ton’ diyor. Biri ‘750 bin ton çeltik’ derken, diğeri sadece ‘75 bin tondan’ bahsediyor. İşte biz buna ‘yönetememe’ diyoruz, ‘Tek Adam Rejimi’ diyoruz. Savrukluk, umarsızlık, plansız-programsızlık, kara düzen yönetimi diyoruz. ‘Tek kişilik bir kara düzen yönetimi’ bu!

MEĞER SORUMLU HEPİMİZMİŞİZ! NE KADAR PAYLAŞIMCI

Ya aşı politikası? Sonunda dön dolaş en ağır aşama olan 4.aşamaya kadar ulaştık. Neden peki? Baktılar ki kapanma seçim propagandası süreçlerini etkiliyor, açtılar ülkeyi.  Şimdi ülke bir felakete doğru sürükleniyor artık.  Bir de yeni bir sorumlu buldular yine utanmadan. Meğer sorumlu hepimizmişiz! Sorumlu şeffaf olmayan, gizli ajandalarla ilerleyen bu hükümet değil yani! Sorumlu, isyan eden Bilim Kurulu’nu ve Sağlık Bakanlığı’nı bypass eden bu iktidar değil yani! Sorumlu bizmişiz; hepimizmişiz. Ne kadar da paylaşımcı geliyor kulağa. Hiçbir varlığı bizimle paylaşmayan, adaleti, hukuku, refahı ve kalkınmayı bize çok gören saray ve yandaşları, günahları bizimle paylaşmakta oldukça bonkör davranıyorlar.

HAYALLER, GERÇEKLER

Bakınız bu Ak Parti MHP koalisyon iktidarı ülkeyi öyle bir hale getirdi ki, bir belediye faaliyeti için Avrupa’ya giden 53 kişinin hemen hepsi bir daha ülkeye geri dönmemek üzere gittikleri ülkede kalıyor. Bu fotoğraf size, bir zamanlar sosyalist rejimin hüküm sürdüğü demir perde ülkelerinden kaçanların halini hatırlatmıyor mu? Bir yandan kaçmaya çalışanlar, diğer yandan milyonluk araba ticareti yapma amacıyla iktidar partisine yanaşan pudra şekerciler; bir yanda yüz yüze eğitim için bilgisayarı, interneti olmayan öğrenciler; diğer yanda paraları Tiktok’da saçmaktan utanmayan danışmanlar, korumalar. Bütün bunlar göz önünde olurken, bir de ‘128 milyar nerede?’ diye soranlara hakaret davaları açmalar? Hayaller insan hakları; gerçekler vekil darp etme, öğrenciye 'terörist' muamelesi. Hayaller ifade özgürlüğü; gerçekler eleştiri yapan öğrenciyi yurtlara almayan devlet kafası."