Van'ın Özalp İlçe Devlet Hastanesi'nin Acil Servis'i, koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı. Edinilen bilgilere göre; hastanenin Acil Servis'ine grip şikayetiyle gelen bir hastada koronavirüsü şüphesi üzerine, servis bir süreliğine karantinaya alındı.  

Yapılan tetkikler sonucu hastada koronavirüsüne rastlanmadığı, hastanın gribal enfeksiyona yakalandığı belirtilirken, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve İl Sağlık Müdürü'nün konuyla ilgili Özalp'e gittiği öğrenildi. 

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ise koronavirüsüyle ilgili herhangi bir hasta bulunmadığını açıkladı.

Sünnetçioğlu, Özalp Devlet Hastanesi Acil Servisine, hafif gribal enfeksiyonu şikayetiyle bir hastanın başvurduğunu, yapılan muayenelerde, coronavirüsüne ait bir bulguya rastlanmadığı, hastaya mevsimsel gribal enfeksiyon tedavisi uygulandığını belirtilerek, “Yapılan muayenelerde coronavirüse ait bulgular bulunmasa da tedbir amaçlı olarak hastamızın tahlilleri alınarak, Ankara’ya gönderildi. Tahlil sonuçları elimize ulaşır ulaşmaz sonuçlar hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir. Bu hastamız dahil olmak üzere kentte herhangi bir birim de karantinaya alınmış hastamız bulunmamaktadır.

Bölgede hastalığın kontrolüne yönelik olarak Van İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından gerekli koruma tedbirleri alınmıştır, başvuran hastamız gerekli işlemlerden sonra taburcu edilerek evine gönderilmiş, ilçede yaşayan vatandaşlar ise bilgilendirilmiştir. Özalp devlet hastanesi sorunsuz olarak hasta kabulü yapmaktadır" şeklinde açıklama yaptı.