Van'ın Özalp ilçesine bağlı Sağmalı (Noşar) Mahallesi’nde 1 Mart günü 17 yaşındaki Ceylan Özefe'nin aldığı ilaçtan dolayı götürüldüğü Özalp Devlet Hastanesi’nde "yanlış tedavi nedeniyle yaşamını yitirdiği" iddia edildi. 

REGL SANCISI İÇİN İLAÇ ALDI

Jinnews'e konuşan Ceylan’ın annesi Reşet Özefe, kızının regl sancısı için 1 Mart günü sabaha karşı saat 04.00 sıralarında ilaç aldığını belirtti. Ceylan’ın karın ağrısı ve halsizlikle kendisini uyandırdığını belirten Reşet, Ceylan’ın kötüleşmesinin ardından Özalp Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini kaydetti.  Ceylan’a önce serum ve ağrı kesici verildiğini ifade eden Reşet, hastane doktorunun “Ceylan’ın bir şeyi yok eve götürebilirsiniz” dediğini aktardı.

"AMBULANS VERİLMEDİ" İDDİASI

Verilen ilaçların ardından Ceylan’ın hastaneden taburcu edildiğini söyleyen Reşet, olay gününü şöyle anlattı: “Hastaneden çıktıktan sonra eve giderken Ceylan bir iki defa baygınlık geçirdi. Biz de yine hastaneye götürdük. Hatta doktora ‘Hani kızın bir şeyi yoktu’ diyerek tepki gösterdim. Kızımın gittikçe durumu ağırlaşmaya başladı. Ben de hastaneye kızımı ambulansla Van’a götürmelerini istedim ama hastane Ceylan için ‘Durumu ağır değil o yüzden ambulansla götürmeye gerek yok’ dedi. Ben de kızımı abisiyle birlikte bir araç tutarak Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirdim.” 

'HASTANENİN İHMALİ VAR ŞİKAYETÇİYİZ'

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildikten sonra doktorlar tarafından kendilerine, “Bu kızın durumu ağır neden ambulansla getirilmedi” dediğini söyleyen Reşet, Ceylan’ın 3 kere kalbinin durduğunu da sözlerine ekledi. Ceylan’ın üçüncü kez kalbinin durmasından sonra 2 Mart günü yaşamını yitirdiğini ifade eden Reşet, kızının yaşamını yitirmesinde ihmallerin olduğunu ve hastaneden şikâyetçi olacaklarını kaydetti. 

Reşet son olarak, Ceylan’ın Sağmalı Mahalle Mezarlığı’na defnettiklerini belirtti.