Özalp Belediyesi eğitime destek çalışmaları kapsamında ilçede bir ilke imza atıyor. Daha önce öğrencilerin belediyeye ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanmalarını sağlayan belediye , şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın toplu taşıma  güzergahlarının dışında kalan öğrencilerin  eğitim gördükleri okullara taşınması için servis çalışmasını   hayata geçiriyor.  Hayata geçirilecek çalışma ile ilgili ilçedeki okulları ziyaret eden Belediye eş başkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç  ile belediye meclisi ulaşım komisyonu üyeleri,  görüştükleri okul yönetimlerine çalışmaları hakkında bilgi verirken hizmetten faydalanacak öğrenciler  ve  servis güzergahların belirlenmesine dönük okullardan görüş aldı.

‘Eğitime katkı sunmaya çalışıyoruz’

Ziyaretler esnasında konuşan Belediye eş başkanı Yakup Almaç eğitime katkı sunmaya çalıştıklarını belirterek her zaman eğitim ve eğitimciden yana olacaklarını kaydetti . Almaç , ‘’ MEB’in  taşıma hizmeti dışında kalan öğrencilerin taşınmasını biz üstlenmek istiyoruz. Eğitime katkı sunmaya çalışıyoruz. Ülkede artık çağdaş eğitim modelinin devreye sokulması lazım. Bunların yanı sıra israf edilen kaynakların eğitime yatırılması lazım. Eğitim ve eğitimciden yana olmak lazım.  Fuzuli makam araçlarını bile çekseler büyük kaynak elde edilir. Ve eğer böyle bir  çalışma olacaksa ben kendi makam aracımdan vazgeçmeye hazırım.’’ İfadelerini kullandı.  Daha sonra konuşan belediye eş başkanı Dilan Örenci ise  kısa zamanda başlatacakları söz  konusu çalışma ilgili okullarla ortaklaşmak istediklerini  söyleyerek daha önce belediyeye ait  şehir içi ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanmalarını sağladıkları öğrencilerin diğer ihtiyaçlarını karşılamak için de hazır olduklarını belirtti.

‘ Belediyenin çalışması bizleri mutlu etti’

Yapılacak çalışma ilgili memnuniyetlerini dile getiren okul yönetimleri ise belediyenin böylesi çalışmalara öncelik etmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Kurumlar arası ortaklaşmanın  önemli olduğunu da söyleyen eğitimciler , bu noktada belediye ile ortaklaşacaklarını aktardı.

Diğer taraftan   belediyenin   ilçede durumu iyi olmayan öğrencilere eğitim malzemesi desteğinde bulunmak için belediye meclisi  komisyonları üzerinden tespit çalışması yaptığı belirtildi.