Belediye meclis salonunda gerçekleşen imza törenine Özalp Belediyesi eş başkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç , Belediye eş Başkan Yardımcısı Turan Sarıgül, Tüm Bel-Sen Van Şubesi TİS ve Hukuk sekreteri İbrahim Özkan ve belediye personeli katıldı. Karşılıklı imzalar atıldıktan sonra belediye yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan sendikanın Van Şubesi TİS ve Hukuk sekreteri İbrahim Özkan sözleşmenin sağlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Emeği geçen her arkadaşımıza çok çok teşekkür ediyorum. Şube yöneticilerine ,eşbaşkanlarımıza, belediyede emeği geçen diğer arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emekçilerin verdiği emeklerin her zaman korunması lazım. ” diye konuştu.

‘’ Emek ve Emekçiler için sokaklardaydık ‘’

Ardından konuşan Belediye Eşbaşkanı Yakup Almaç ,temel ilkelerinin emek ve emekçiyi korumak olduğunu söyledi. Almaç ‘’ Türkiye’nin her yerindeki Güvencesi veya Sözleşmesi olmayan tüm emekçiler için sokağa çıkmışken , onlar için mücadele ediyorken kendi personelimize sendikal haklarını vermemek için bir çelişki olacaktı. Öte yandan personelin de bu yönlü bir talebi vardı , yerine getirmek istedik. Belediye emekçilerimizle el ele vererek daha çok çalışarak daha çok üreteceğiz.’’ İfadelerini kullandı. Belediye eş başkanı Dilan Örenci de Sendika temsilcilerine teşekkür ederek sözleşmenin herkes için hayırlı olmasını umduklarını belirtti.

Son olarak konuşan belediye personeli ise eş başkanlara ve sendika temsilcilerine teşekkür ettiği konuşmasında kimsenin işini aksatmayacağını ve tam aksine işine dört elle sarılacağını söyledi.