Rudaw’ın yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, 28 Mayıs’ta Urmiye vilayetine bağlı Xoy şehri sınırında bulunan Elend bölgesi ile Van’ın Özalp ilçesi sırında yük taşıyan iki Kürt kolber (Sınır Ticareti Yapanlar) İran askerleri tarafından silahla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Muhsin Dervişzade ve İbrahim Cordizec adlı kişiler hayatını kaybetti.

Öldürülen Muhsin Dervişzade ve İbrahim Cordizec’in Elend’e bağlı Kerkuj köyünden oldukları, Dervişzade’nin evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Son zamanlarda İran askerlerin sınırda kolberlere karşı sürdürdüğü politika şiddet içerikli, 24 Mayıs’ta İran askerleri tarafından Urmiye’de Erselan Ahmedi isimli kolberi öldürmüş, Turan Ahmadi ve Rıdvan Ahmedi adlı kolberler de yaralanmıştı.

Geçim sıkıntısının en çok olduğu İran’da her gün ölümle geçen yolda yük taşıyan kolberler sınırı ticareti yapılan kişiler olarak bilinirler. Yük taşıyıcı olarak bilinen Kolberler taşıdıkları, seksen ile yüz kilo ağırlığındaki yükleri, her türlü tehlikeye karşı sınırın diğer tarafında geçiriyorlar. Bu riskli işi yapan Kolberler, sürekli İran askerleri tarafında saldırılarına maruz kalıyor.