Nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan Gökkuzgun kuşu, Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan Erçek Gölü sahilinde görüntülendi. Doğa fotoğrafçısı Vedat Atlı tarafından fotoğraflanan kuşun, kargagiller ailesine mensup Gökkuzgunu olduğu anlaşıldı. 

Gölün kıyısında bulunan Karagündüz Mahallesi’ndeki sazlık alanda fotoğraf çeken Atlı, yüzlerce farlı kuşa ev sahipliği yapan bölgede şans eseri Gökkuzgun kuşuna rastladığını söyledi. 

AFRİKA’DAN SİBİRYA’YA 

Adeta bir kuş cenneti olan Erçek Gölü’nün, Afrika’dan gelerek Sibirya’ya göç eden kuşların çiftleşme alanı olduğunu söyleyen Atlı, “Kargalar birbirlerini koruyan nadir kuşlardandır. O yüzden avcı ya da birilerini gördüğü vakit birlerine uyarı verirler. O yüzden fotoğrafını çekmek çok zordur. Ben tavuk ve ördek fotoğraflarını çekmek için bölgeye gittim. O ara şans eseri Gökkuzgunu kuşuna denk gelerek, hemen fotoğrafladım. Bu kuşlar Afrika'dan gelerek Sibirya'ya göç eden kuşlardır. Burası onların çiftleşme bölgesidir. Deniz yolunu tercih etmezler, genelde gölleri tercih ederler" dedi.(Van/MA)