Van’ın Muradiye ilçesinde 13 Kasım tarihinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulunan Fezile A., otopsi işlemlerinin ardından defnedilmişti. Fezile’nin şüpheli ölümü üzerine evli oluğu Azamet A., gözaltına alınarak ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.  Fezile’nin ölümü ise otopsi rapoqruna “intihar” olarak geçti.

Van'da şüpheli kadın ölümü Van'da şüpheli kadın ölümü

DEFALARCA ŞİKAYETTE BULUNDU

Fezile’nin yaşamını yitirmeden önce defalarca Muradiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduğu, ancak şiddef faili Azamet A.’nın “adli kontrol” tedbiri ile serbest bırakıldığı öğrenildi. Bu süre zarfında birçok kez sığınma evinde kalan Fezile’nin maruz kaldığı sistematik şiddet, çocuğunun verdiği ifadelere de yansıdı. Çocuk, Azamet A.’nın annesini ve kendilerini şiddete maruz bıraktığını ayrıca ölümle tehdit ettiğini ifadesinde belirtti. Çocuk verdiği ifadede annesine ve kendilerine yönelik şiddeti şöyle anlattı: “Annem namaz kılarken babam Azamet, sebepsiz yere annemi vurmaya başladı. Ben de babama engel olmaya çalışırken boğazımı sıktı. Daha sonra odada bulunan çaydanlıkla koluma vurdu. Sonra bana  küfürler etmeye başladı. Olaylar yaşanırken araya giren 9 yaşındaki kardeşime de şiddet uyguladı. Olaylar esnasında babam annemin başına vurdu. Babam anneme şiddet uygularken ‘Seni öldüreceğim’ şeklinde tehditler savurdu. Ayrıca anneme küfürler ediyordu.”

ÇOCUKLARI SİLAHLA TEHDİT ETTİ

Çocuk, şiddet faili Azamet A.’nın kendilerini de yaşananları kimseye anlatmaması için ölümle tehdit ettiğini vurgularken, “Biz akşam amcamlarda kaldık. Babam akşam amcamlara gelerek bizi yine tehdit etti. Yanında silah vardı” dedi.

BİR HAFTA ÖNCE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Öte yandan Azamet A.’nın yaklaşık 8 ay önce tutuklandığı ve Fezile’nin şüpheli ölümünden bir hafta önce tahliye edildiği ortaya çıkmıştı.

GÖZ GÖRE GÖRE GELEN ÖLÜM

Azamet A. ile evli olduğu sürece Fezile’nin uğradığı şiddet, hem ailesi hem de ilçe sakinleri tarafından bilinmesine rağmen sessiz kalınan Fezile’nin şüpheli ölümü “intihar” şeklinde tutanaklarda yerini aldı.