Kentte sürdürülen seçim çalışmaları kapsamında Muradiye ilçesinde seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışa milletvekili Muazzez Orhan, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı, Muradiye Belediye eşbaşkan adayları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan ile İl Eşbaşkanı Ümit Dede katıldı. 

Açılışta kısa bir konuşma yapan milletvekili Orhan, açlık grevindeki DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'i selamladı. Orhan, Güven'in talebinin Kürt halkının talebi olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı ise, kent belediyelerinde hedeflerinin 14-0 olduğunu dile getirip, partililerden bu hedefe odaklanmalarını istedi. 

Yapılan konuşmalar sonrası seçim bürosunun açılışı çekilen zılgıtlarla eşliğinde yapıldı. Açılışlka partililer çalılşan müzikler eşliğinde halaya durdu.

Tuşba

HDP Tuşba Belediye eşbaşkan adayları ilçe binalarında bir araya gelerek hazırladıkları planlama doğrultusunda ilk olarak taziyeleri ziyaret etti. Ardından sanayi bölgesi esnafıyla bir araya gelen HDP’liler iki grup halinde sitede işçilerin sıkıntılarını dinledi. Yıllardır AKP yönetiminde olan Sanayi bölgesi esnafı yaşanan ekonomik krizden kaynaklı sorunlarını dile getirdi.

Edremit

Edremit’te ise HDP ilçe binasında bir araya gelen Edremit Belediye eşbaşkan adayları Emin Paşa Mahallesi’nde bir evde toplandı. Mahallede bulunan kadınların talebiyle alınan toplantıda ilk olarak söz alan Edremit Belediye Eşbaşkan Adayı Gülcan Kaçmaz Sağyiğit, “31 Mart’ta yine büyük bir farkla ilçemizi kayyım zihniyetinden alacağız. Belediyemizi aldıktan sonra ilk işimiz yine kadın çalışmaları olacaktır. Kentimi birlikte yöneteceğiz. Kadın projeleriyle yeşil alanlarından, kadın özgün alanları ile yeniden ilçemizi güzelleştireceğiz. Özellikle siz kadınlardan beklentimiz çok fazla her kadın bulunduğu mahallede çalışmalarımıza dahil olmalı. Birlikte yürüteceğimiz çalışmayla daha büyük bir farkla belediyelerimizi tekrar alacağız” dedi. 

Ardından konuşan yerine kayyım atanmış Edremit Belediye Eşbaşkanı Sevil Rojbin Çetin ise, mevcut sistemin Kürtlere yönelik büyük bir baskı ve operasyonlarla susturmaya çalıştığına dikkat çekti. Hiçbir baskının, tutuklamanın “özgür yaşam” felsefesinin önüne geçemeyeceğini söyleyen Sevil, “31 Mart’ta bu kararlığımızı sandıkta göstereceğiz. Bizim için belediyeyi elde etmek değil özgür eşit bir yurttaşlık talebiyle tüm ötekileştirilme politikalarına karşı mücadelemizi sürdürmek olacak” dedi.