Van'da şüpheli şekilde yaşamını yitiren Fezile ölümle tehdit edilmiş! Van'da şüpheli şekilde yaşamını yitiren Fezile ölümle tehdit edilmiş!

Kış aylarının çetin geçtiği Serhat bölgesinde doğa canlanmaya başladı. Gölü, tarihi yapıları, derin vadileri ve doğal güzellikleriyle bilinen Van ve ilçeleri de bu canlılığın göze çarptığı yerlerden biri. Havaların ısınmasıyla birlikte her tarafı yeşile bürünen kentin eşsiz güzelliklerinin başında Muradiye Şelalesi geliyor. Şelaleye, Van merkeze yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta bulunan Muradiye ilçesinden yaklaşık 10 dakikalık bir yolculuk sonrası ulaşılıyor.

BAHAR GÜZELLİĞİ

Tendürek Dağı’ndan doğan Bendimahi Çayı’ndan kaynağını alan şelale, yaklaşık 20 metre yüksekliğe sahip. Çevresindeki Hidroelektrik Santraller’den (HES) kaynaklı debisinde azalma olan şelale, her mevsim bambaşka bir güzelliğe bürünüyor. Şelale, özellikle bahar aylarındaki coşkusuyla ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor. Çevresindeki rengarenk açan çiçekler ve zengin bitki örtüsünün de bu manzaraya eklenmesi adeta kartpostallık görüntüler ortaya çıkarıyor.

ZİYARETLER BAŞLADI

Bu manzaranın tadını çıkarmak isteyen yurttaşlar da şelaleyi ziyaret etmeye başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasaklarına rağmen şelaleyi ziyaret eden yurttaşlar, derenin üzerindeki asma köprü ve farklı noktalarda çektirdikleri fotoğraflarla anı ölümsüzleştiriyor. Yurttaşlar, ayrıca şelalenin bulunduğu vadide yürüyüş yaparak, eşsiz manzaranın keyfini çıkarıyor.

MA / Gökhan Altay