Muradiye Şelalesindeki inşaat çalışmalarının doğaya zarar verdiği eleştirilerini yalanlayarak “beton kullanılmayacak” diyen Kaymakam Harun Yücel’in açıklamaları boşa çıktı.

Van’ın Muradiye Şelalesi’nde belediye tarafından başlatılan mesire yeri ve yürüyüş yolları projesinin bölgeyi betonlaştırarak doğal dokuya zarar verdiği yönündeki eleştirileri yalanlayan Muradiye Kaymakamı Harun Yücel’in beton kullanılmadığını açıklamıştı. Ancak şelalenin karşısındaki bölgeye yürüyüş yolu ve seyir terası yapmak için onlarca metre beton döküldü.

Gazeteci Yazar Yusuf Yavuz’un aktardığına göre, Van’ın Muradiye ilçesindeki Muradiye Şelalesi’nde geçtiğimiz Eylül ayında ilçe belediyesi tarafından bir proje başlatıldı. 4.5 milyon liraya mal olması beklenen projeyle doğal SİT alanı niteliğindeki şelale çevresinde yürüyüş yolları, restoran, kafe, seyir terası, mesire yerleri, oyun alanları, basketbol sahası ve cami inşa edilecek.

KAYMAKAM ‘PROJEDE BETON MALZEME YOK’ DEMİŞTİ

Şelalenin karşısında bulunan alanı iş makineleriyle tıraşlayarak başlanan projeyle ilgili haberlerin ardından açıklama yapan Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, şelalenin doğal yapısına dokunulmayacağını belirterek, şunları dile getirmişti:

“Ayrıca var olan ağaç ve bitki örtüsüne kat’iyen el değmeden proje gerçekleştirilecektir. Bir tek ağaca bile dokunulmadığı gibi 13 bin adet yeni ağaç dikimine de başlanılmıştır. Projemizde yapılan imalatlarımız beton malzemeler içermemekte olup, doğal yapıya uyumlu bir şekilde tasarlanmıştır. Daha önce bir mezbelelik olan ve çöp yığınlarının bulunduğu bir yer olan Muradiye Şelalesi’ne hak ettiği değeri veriyoruz.”

Ancak geçtiğimiz yıl Muradiye Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Kaymakam Harun Yücel’in açıklama karşın inşaat çalışmaları sürdürülen proje kapsamında Muradiye Şelalesi’nin tam karşısındaki alana onlarca metre beton dökülerek yürüyüş yolu ve seyir terası yapılıyor.

Çalışmalar sırasında Bendimahi Çayı’na hafriyat malzemesi döküldüğü de görüldü.