Kürtçe Ramazan ne demek?

Arapça'dan Türkçeye geçen Ramazan kelimesi Kürtçe çevirisi Remezan demektir.

Kürtçe Ramazan ayı ne demek?

Ramazan ayı = Meha Remezanê

Kürtçe Ramazan ayı mesajları:

Ramazan demek arınma ve rahmet demektir. Sofranız bereketli sağlığınız sıhhatli olsun. Hayırlı Ramazanlar. = Remezan tê wateya safîkirin û dilovanî. Bila sifra we dewlemend û tenduristiya we sax be. Remezana we bixer be.

Ramazan ayı ülkemize ve tüm inananlara güzellikler, mutluluk ve bolca huzur getirsin, kötülüklerden, fenalıklardan arınalım inşallah. Hayırlı Ramazanlar. = Bila Remezan ji welatê me û hemî bawermendên wî re bedewî, bextewarî û aştiyê bîne. Remezan pîroz be.

Dostlukların sevgi ile beslendiği bu Mübarek Ramazan ayında gönlünün sevgi ile dolup tasmasını dilerim. = Di vê meha pîroz a Remezanê de, ku hevalbendî bi evînê tê xwarin, ez dixwazim ku dilê we bi evînê dagire. 

Ramzanın bereketi bir yağmur gibi yağsın üzerimize, tüm Müslüman aleminin ve gönül dostlarının Ramazan ayı mübarek olsun. = Bila pirbûna Remezanê wekî baranek bi ser me de were, û meha Remezanê li hemî cîhana Misilman û hevalên dilpak pîroz bike.

Hoşgeldin Ya Şеhr-i Ramazan! Allah'ım bizleri bu mübarek aya ulaştırdığın için hamdolsun. Kalplerimizden iman eksik olmasın. Hayırlı Ramazanlar. = Bi xêr hatî Ya Şеhr-i Remezan! Hemd ji Xwedê re ku me anî vê meha pîroz. Bila bawerî ji dilê kêm ne be. Remezan pîroz be.