Kürtçe nevruz ne demek?

Eski bir İran takvimine göre yılın ve baharın ilk günü anlamına gelen Nevruz Kürtçede Newroz olarak telafuz edilmektedir. Miladi takvime göre 21 Mart'a rastlayan güne Türkçe Nevruz denilmektedir. Kürtçede ise Newroz olarak yazılmaktadır.

Kardeşlik ve dostluk olarak tabir edilen Nevruz, baharın gelişiyle birlikte tüm Türkiye’de büyük bir sevinçle kutlanıyor. Nevruzda, birbirinden farklı etkinlikler düzenlenir, geleneksel kıyafetler giyilir ve yörelere ait halk oyunları oynanır.

Newroz Piroz Be ne demek?

Newroz Pîroz bê  = Nevruz kutlu olsun

Türkçe-Kürtçe Nevruz (Newroz) Bayramı Mesajları:

Bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olan Nevruz Bayramınız kutlu olsun. =Newroz'a we pîroz be, ku destpêka pirbûn, bendewarî, aştî û dilşahiyê ye.

Nevruz, içerdiği güçlü anlamlarla, yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır.Nevruz Bayramınız Kutlu olsun. = Newroz bi wateyên xweyên xurt banga şiyarbûnek nû, aştî, hevalbûn, yekbûn û yekbûn e.Newroz'a we pîroz be.

NevruzNevruz özgürlüktür, Newroz yeşilliktir, Nevruz hayattır.Nevruzu’nuz kutlu olsun. = Newroz azadîye, newroz şînâtîye, newroz jiyane. Newrozâ we pîroz be.

Nevruz Bayramınız mübarek olsun. Nevruz’un özgürlük, barış ve kardeşlik getirmesini ummuyorum =Newroza we pîroz bê, hevî dikim Newroza azadî, aşîtî û birayetî bê.