Ercan Kesal, Ayşegül Devecioğlu, Akif Kurtuluş, Gaye Boralıoğlu, Niyazi Zorlu, Behçet Çelik, Aslı Tohumcu, Burhan Sönmez, Mehtap Ceyran, Murat Uyurkulak, Figen Şakacı, Semih Gümüş, Nurhan Suerdem, Şeyhmus Diken, Pelin Buzluk, Gökçer Tahincioğlu, Anıl Mert Özsoy ve Ümit Kıvanç Hapisteki Yazarlar Günü dolayısıyla 15 Kasım Pazar akşamı saat 21.00’de Selahattin Demirtaş’ın “Leylan” adlı romanından bölümler okuyacaklar.

Program Dipnot Yayınları’nın Youtube kanalından ve yayınevinin sosyal medya hesaplarından (Instagram, Facebook, Twitter) video olarak yayınlanacak.

Ayrıca Dipnot Yayınları 15 Kasım Hapisteki Yazarlar Günü’nde, okurlara Demirtaş, Baluken ve Kışanak’tan imzalı kitapları da satışa sunacak. Selahattin Demirtaş imzalı “Leylan” ve “Seher”, İdris Baluken imzalı “Üç Kırık Dal” ve “Oko” ile Gültan Kışanak imzalı “Kürt Siyasetinin Mor Rengi”  5 gün boyunca Dipnot Yayınları’nın internet sitesinde yüzde 40 indirimle okurla buluşturulacak. Okur için Demirtaş’ın Kürtçe ve Türkçe yazıp imzaladığı iki ayrı seçenek mevcut.

Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 4 Kasım 2016'dan beri Edirne Cezaevi’nde tutuluyor. Hapishaneye konulduğu günden bugüne iki öykü kitabı (“Seher”, “Devran”) ve bir roman (“Leylan”) yazan Demirtaş, 12 dile çevrilen öykü kitabı  “Seher”le Fransa’nın saygın Medicis Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilmiş,  2018 yılında Uluslararası Yazarlar Birliği PEN tarafından ödüllendirilmişti.



HDP Diyarbakır eski milletvekili İdris Baluken 21 Şubat 2016’dan beri hapiste. Hapishanedeyken yazdığı “Oko” ve “Üç Kırık Dal” adlı romanları yine Dipnot Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Diyarbakır Belediyesi eski Eş Başkanı Gültan Kışanak ise 25 Ekim 2016’dan bu yana hapiste tutuluyor. Kışanak’ın “Kürt Siyasetinin Mor Rengi” adlı derlemesi Kürt siyasetinde kadınların mücadele deneyimlerini anlatıyor.