Londra Kürt Film Festivali (LKFF), bu yıl koronavirüs (Covid-19) nedeniyle diğer Kürt film festivalleriyle ortaklaşa yapılarak bir ilke imza attı. Festival bu sebeple "Global Kürt Film Festivali" olarak tasarlandı. Birçok ülke ve bölgeden Kürtlerle ilgili onlarca filmin gösterileceği festivalin bu yılki teması ise "Benim Kürdistan'ım." 

100 FİLM ÜCRETSİZ 

2001 yılından bu yana Kürt sinemasını Avrupa'ya ve dünyaya tanıtmayı hedefleyen bir grup tarafından organize edilen Londra Kürt Film Festivali'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Çok Yakında - Eviniz Size Geliyor! Bu yılki Küresel Kürt Film Festivali 16-27 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek" denildi. Dünyanın ilk ve en büyük sanal Kürt film festivallerinden biri başlatılırken, 100'ün üzerinde filmin ücretsiz izlenebileceği duyuruldu.

VERİLECEK ÖDÜLLER 

Festival kapsamında verilecek ödüller şöyle:

Rojazer En iyi Uzun Metraj Kurgu Filmi Ödülü

Mehmet Aksoy En İyi Uzun Metraj Belgesel Ödülü

Yılmaz Güney En İyi Kısa Kurmaca Film Ödülü

LKFF Onursal Film Ödülü

En İyi Kısa Belgesel Ödülü

En İyi Kadın Oyuncu Filmi Ödülü

En İyi Erkek Oyuncu Filmi Ödülü

En iyi İzleyici Ödülü

KÜRT FİLM FESTİVALLERİ 

10 Kürt film festivali şöyle:

Amed Kürt Film Festivali

Barcelona Kürt Filmleri Festivali

Hamburg Kürt Film Festivali

Los Angeles Kürt Filmleri Festivali

Mezopotamya Film Festivali

Moskova Kürt Filmleri Festivali

New York Kürt Film ve Kültür Festivali

Rêtaw Film Komünü

Rojava Uluslararası Film Festivali

Süleymaniye Uluslararası Film Festivali

Londra Kürt Film Festivali

FESTİVAL HAKKINDA 

Londra Kürt Film Festivali, 2001 yılında Londra'da bir araya gelen Kürt sinemacılardan oluşan bir ekip tarafından kuruldu. Gönüllü ekip tarafından yönetilen ve üretilen LKFF, başlangıcından bu yana 11 festivali geride bıraktı. LKFF, Kürt film yapımcıları tarafından yapılan uluslararası filmlere veya herhangi bir yönetmen tarafından İngiltere izleyicileri için yapılan Kürtlerle ilgili temalara erişimin artırılmasında önemli bir rol oynuyor.

İran, Irak, Suriye ve Türkiye’de yaşayan Kürtlerle ilgili filmleri bir araya getirmekle kalmıyor, aynı zamanda Birleşik Krallık'taki farklı topluluklar arasındaki kültürel diyaloğu genişletmek için Ortadoğu ve batılı izleyicileri buluşturan bir platform işlevi de görüyor.

Filmler şu linkten izlenebilir.