Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve HDP Kadın Koordinasyonu Üyesi Feray Mertoğlu, DEVA Partili kadınları partinin Genel Merkezi’nde ziyaret etti. DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar ve yöneticilerinin bulunduğu görüşmede, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi ardından izlenecek yol ve yöntemler konuşuldu.

BERABER DİRENMELİ

Kadın hareketi ve gücünün iktidarı çekilme kararından döndürebilecek kudrette olduğunu dile getiren HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, "İstanbul Sözleşmesi'nin feshine dair davaları ayrı ayrı açsak da sokakta beraberiz. Bizi yalnızlaştırmaya çalışan zihniyete karşı beraber direnmeliyiz" dedi.

Ziyarette konuşan DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen ise, "Kadın mücadelesini siyaset üstü bir dava olarak görüyoruz. İstanbul Sözleşmesi'ni önemsiyor ve sahipleniyoruz. Bu davanın geçici savunucuları değiliz. Bütün partilerle kadın konusunda ortaklaşmak gerektiği konusunda hemfikiriz" ifadelerini kullandı.