Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ile beraberinde milletvekilleri ve Kadın Meclisi üyelerinden oluşan grup, “Kadınlar için Adalet” kampanyasının ikinci etabı olan “Kadın Yoksulluğuna Hayır” buluşmalarının İç Anadolu durağında Konya’daydı. 

Konya’nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde tarımda çalışan kadınları ziyaret eden HDP Kadın Meclisi, tarım işçisi kadınların yaşadıkları sıkıntıları ve ihtiyaçlarını konuştu.

‘SABAH AKŞAM ÇALIŞIYORUZ’

Kulu'da çalışan tarım işçisi adınlar, “Sabah saat yedide kalkıyoruz ve akşama kadar çalışıyoruz. Günlük 90 TL kazanıyoruz. Akşam da yemek yapıyoruz. Yeme içme hepsi bize ait. Akşam yemek yapıyoruz. Yeme içme hepsi bize ait. Dolmuşlara 18-20 kişi biniyoruz” dedi. 

'BİZİ DE DÜŞÜNENLER VARMIŞ'

Heyet, daha sonra Cihanbeyli ilçesinde sera işçisi kadınları ziyaret etti. Yaşadıkları sıkıntıları anlatan kadınlar, işlerinin çok ağır olduğunu ve asgari ücretle çalıştıklarını belirtti.

Serada çalışan bir kadın, “Aslında biz 24 saat mesai yapıyoruz ama 8 saatlik mesai ücreti alıyoruz. Bu ziyaretle anladım ki bizi de düşünenler varmış” dedi.

TUVALET YOK

Heyet ardından, Cihanbeyli ilçesinde çadırlarda yaşayan tarım işçisi kadınları ziyaret etti. Kadınlar, su ve elektrik sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi. Şeker pancarı işçiliği yapan bir kadın, şunları söyledi: “Hasta olduğumuzda ambulans buraya gelene kadar çok zaman geçiyor. Geçimimizi kendimiz yapıyoruz. Tuvaletler yetersiz. Urfa’dan geldik buralara. 4-5 ay kalıp gideceğiz. İnternet yok. Çocukların tableti yok.” 

HDP'li kadınlar ise, bulundukları her yerde kadınların sorunlarını dile getireceklerini ve mücadelesini yürüteceklerini belirtti.(Konya/MA)