Bolluk, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla parti genel merkezinde açıklama yaptı. Nimet Bolluk, covid-19 salgınıyla mücadele edilen hayatta kalmak için çaba sarfedilen bugünlerde kadınların hayatta kalabilmek için tek başlarına mücadele etmek zorunda kaldığın söyledi. 2020 yılında cinayete kurban verilen kadın sayısının 391’e ulaştığını vurgulayan Bolluk, sözlerini şöyle sürdürdü:

HER 3 GÜNDE 2 KADIN ŞİDDET YÜZÜNDEN HAYATINI KAYBEDİYOR

Her 3 günde 2 kadın gördüğü şiddet yüzünden hayatını kaybediyor. Geçen hafta bir günde 4, ertesi gün 5 kadının öldürüldüğü haberlerini okuduk… Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, tüm dünyada bireysel şiddete en fazla maruz kalan kesimi ülkemizde de olduğu gibi kadınlar oluşturuyor. Bu konuda toplumu bilinçlendirmedikçe, yasal düzenlemeleri hızla harekete geçirmedikçe kadınların özgürlüklerinin, yaşam hakkının elinden alınmaya devam edeceğine biliyoruz.

SİYASİLERİN ARKASINA SIĞINARAK CEZA ALMAYANLAR

2020 yılının ilk 10 ayında Ankara’da basına yansıyan 12 kadın cinayeti var. Ve maalesef bu kadınların çoğu eşi tarafından katlediliyor hem de koruma, güvenlik önlemi istemiş olmasına rağmen. Bu anlamda ciddi bir yasal boşluğun olduğunuz görüyoruz. Buna ek olarak kadın cinayetlerinin, faillerinin bazı siyasilerin arkasına sığınarak gereken cezayı almadığına hatta yasal işlem bile yapılmadığına şahit oluyoruz. Bu durum bizleri ziyadesiyle üzüyor. Bu noktada siyasi düşüncemiz her ne olursa olsun bütün taraflarla bir araya gelmek ve bu meseleyi siyaset üstü bir mesele olarak ele alıp acilen kalıcı çözüme kavuşturmak niyetindeyiz."(ANKA)