Fransa’da feminist kadınların kurduğu ‘Kobani ile Dayanışma Kadın Kolektifi’ Kürt kadın direnişinin kendilerine ilham verdiğini söyledi.

Paris’te çeşitli feminist kadın kurumlarının yan yana gelerek kurdukları ‘Kobani ile Dayanışma Kolektifi’ üyeleri, Kobani direnişine destek vermek ve Kürt kadınları ile ortak mücadele yürütmek amacıyla Suruç’a geldi.

Heyette yer alan Brand Magdalena, Rojava’daki ve Kürdistan’daki kadın direnişinin onlara ilham verdiğini söyleyerek, Kürt kadın direnişinin onlara yeni modeller sunduğunu belirtti.

‘Kobani ile Dayanışma Kadın Kolektifi’ni kurma amaçlarının, Kürdistan’daki ve Rojava’daki kadın direnişini desteklemek olduğunu kaydeden Magdalena, bu direnişi görünür kılmak ve ülkelerinde de çeşitli kampanyalarla dile getirmek için mücadele edeceklerini söyledi.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ile görüştüklerine belirten ‘Kobani ile Dayanışma Kadın Kolektifi’ üyesi Fauroux Clotilde, Kürdistan’daki kadın direnişin Avrupa’da çok fazla görünür olmadığını söyledi.

Clotilde, “Kürt kadınlarının fotoğraflarını görüyoruz ama ortaya koyduğu modelleri bilmiyoruz.  Bunu öğrenmek ve kendi ülkemizde de anlatmak, kadınları da harekete geçirmek istiyoruz” dedi.İMC TV