Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiğine dair Cumhurbaşkanı Kararnamesi 20 Mart 2021 tarihinde yayımlandı. Bunun üzerine birçok kurum ve kuruluş, işlemin iptali için Danıştay’da davalar açtı. Bu davalardan 10’unun duruşması, yarın Danıştay 10’uncu Dairesi’nde görülecek. 

10 AYRI BAŞVURU GÖRÜŞÜLECEK

Danıştay’da yarın saat 09.30’dan itibaren, Ankara Barosu, Diyarbakır Barosu, Erzurum Barosu, Antep Barosu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Serap Yazıcı, Gelecek Partisi,  29 Ekim Kadınları Derneği, bir bireysel ve ismi öğrenilemeyen bir kurum olmak üzere toplam 10 ayrı duruşma gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin dört bir yanından günlerdir kadın örgütlerinden davaya sahip çıkılması yönünde açıklamalar yapıldı. Yarın görülecek duruşmaları, avukat ve kadın örgütleri temsilcilerinin oluşan çok sayıda kişinin takip etmesi bekleniyor.

808 KADIN AVUKAT

Duruşmaya katılım için Eşitlik İçin Kadın Platformu’nun (EŞİK) formlarını dolduran kadın avukatların sayısı 808’e ulaştı. Yanı sıra 68 barodan gelen katılımlarla davayı takip etmek için yetki belgesi sunacaklar avukatların sayısı bine ulaştı.

BÜYÜK SALONDA GÖRÜLECEK

Kadınlar duruşmaların Danıştay’ın büyük bir salonunda görülmesi  için talepte bulunmuştu. Kadınların taleplerinin kabul edildiği ve duruşmaların Danıştay konferans salonunda görüleceği belirtildi.

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA

Duruşma öncesi Danıştay önünde bir araya gelecek kitle EŞİK’in çağrısıyla saat 08.30’da basın açıklaması gerçekleştirecek.