Ankara’da yaşayan 17 yaşındaki Gamze Açar, iş görüşmesi için gittiği Kızılcahamam’da bir otelin 5’inci katından düşerek yaşamını yitirdiği iddia edildi. Devre mülk satıcılığı adı altında kurulan sahte bir şirketin satış danışmanı ilanındaki numarayla iletişime geçtiği belirtilen Açar, sahte şirketin elemanları tarafından önceki gece Kızılay’dan alınarak, otelde konaklaması için Kızılcahamam’a götürüldüğü öğrenildi.

Açar, olayın ardından ilk önce Kızılcahamam Devlet Hastanesi’ne ardından kaldırıldığı Ankara Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Açar’ın kaldığı otelin odasında inceleme yapan polis, alkol alındığını belirledi. Ayrıca odanın dağıldığı ve bardak kırıklarının olduğu, böylece bir arbede yaşanmış olabileceği üzerinde duruldu. Daha sonra 5 kişi gözaltına alınarak, Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Açar’ın cenazesi ise Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu’na (ATK) götürüldü.

Açar’ın şüpheli ölümü, geçen yıl Çankaya’da Yelken Plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitiren Şule Çet cinayetini akıllara getirdi. (Ankara/MA)