Yararlı Bilgiler

Kade (kete) nasıl yapılır

Van yöresinde yapılan iç harcı haşlanmış buğday ve şekerin karıştırılmasıyla elde edilen tatlı bir hamurişi türüdür.

Abone Ol

Kade ( Kete ) Tarifi İçin Malzemeler

  • -Süt  ya da Yoğurt
  • -Yağ
  • - Ceviz
  • - UN

Yapılışı: Yoğurt/süt, yağ, toz şeker ve un karışıtırılarak hamur elde edilir. Diğer taraftan yağ ve un kavrularak iç malzemesi elde edilir.  Bu malzemenin üzerine ceviz içi dökülerek karıştırılır. hazırlanan hamurdan alınan parçalarla yufkalar hazırlanır. Yufkanın içine hazırlanan çevizli malzeme dökülür ve yufka kapatılır. kanarları bastırılır üzerine isteğe göre şekiller yapılabilir. üzerine yuğurt sürülüp tandırda pişirilir.