Van’ın İpekyolu ilçesinde bir çocuğa istismarda bulunan E.B.'nin tutuklu yargılandığı davanın 4'üncü duruşması, Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada istismara maruz bırakılan çocuğun ailesi ve avukatı Neriman Balbal hazır bulunurken, tutuklu yargılanan E.B. ise Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandı. 

Duruşmada, sanık avukatı getirdiği bir tanığın dinlenmesini istedi. Dinlenen tanık, daha sonra avukatların sorularını yanıtladı. 

Avukat Balbal, tanığın daha önce mahkemeye izleyici olarak katıldığını ve sorulara da çelişkili cevaplar verildiğini belirterek, Adli Tıp Kurumu (ATK) raporunun çıkmasının ardından tanık oluşturulduğunu söyledi. 

Tanığın beyanlarının ardından savcının mahkemeye sunduğu mütalaada, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “Nitelikli cinsel istismar” suçlarından sanığın en az 16 yıl olmak kaydıyla hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı mütalaaya karşı ek süre isterken, istismara maruz bırakılan çocuğun avukatı Balbal ise iyi hal indiriminin uygulanmamasını istedi.

Duruşma karar verilmek üzere 24 Aralık’a ertelendi.