Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde son bir hafta içinde çoğu çocuk olmak üzere yüzlerce yurttaş yüksek ateş, ishal ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurdu. İçme suyundan kaynaklı rahatsızlanan mahalleli sorunu İpekyolu Belediyesi ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (VASKİ) iletmesine rağmen bir sonuç alamadı.  

SUYU İÇEN HASTALANIYOR

Mahalle sakinlerinden Behice Abi, içtikleri sudan zehirlendiklerini söyleyerek, “İshal, kusma ve yüksek ateş şikayetlerimiz oldu. Doktorlar sudan kaynaklandığını söyledi. Belediyeye haber verdik, test aldılar ama bizimle sonucunu paylaşmıyorlar. Sanki suyun içine çamaşır suyu dökmüşler, öyle bir tadı ve kokusu var” dedi. 

BELEDİYE DÖNÜŞ YAPMIYOR 

Hülya Bor, musluktan su içen çocuklarının rahatsızlandığını belirterek, “İki gündür belediyeyi arıyorum, geliyorlar bakıyorlar sonra gidiyorlar. Geri dönüş yapmıyorlar. Ya dışarıdan su satın alıyoruz ya da arıtma suyu kullanıyoruz. Bize geri dönüş yapılmasını, gelip suyu temizlemelerini istiyoruz. Allahtan korksunlar, çoluk çocuk sudan zehirleniyor” diye konuştu. 

Su ile abdest aldığı sırada yüzünün ve ellerinin kızardığını dile getiren Nadide Sezek de şunları söyledi: “Abdest aldım yüzüm kızardı. Su içtim rahatsızlandım. Mahalledeki tüm çocuklar hastalandı. Kaç gündür hazır su alıyoruz. Bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”

‘ŞİKAYETÇİYİZ’

Safiye Sezek ise yetkililerin mahalleye gelip sorunlarını dinlemediğini ve kendilerine herhangi bir bilginin verilmediğini kaydetti. Sezek, “Elimiz yüzümüz hep sudan dolayı yandı. Küçük çocuklarım için hazır su alıyorum. Sadece çocuklar değil yetişkinler de sudan dolayı hastalanıyor” diye konuştu. 

Sorumlular hakkında şikayette bulunacaklarını söyleyen Piroze Bor ise ilaçlı suya bir çözüm bulunmasını istediklerini belirtti. (Van/MA)